Hur blir jag en Media Relations Manager?

kraven för att bli en presschef variera kraftigt beroende på organisationen. På ett minimum, en kandidatexamen i ett lämpligt fält krävs. Många företag föredrar också att deras media-chefer har också erfarenhet antingen som journalister eller att göra en lägre nivå av PR-arbete. Även om det kan vara möjligt att bli en presschef med bara utbildning eller erfarenhet ensam, detta är något sällsynt.

Det första du bör tänka på när man strävar efter att bli en presschef är ett lämpligt studieområde. Du kanske vill överväga en examen i journalistik eller PR. Marknadsföring grader som fokuserar på teknik för masskommunikation kan också hjälpa dig att få ett tillfälle med många företag. Förmånen för dessa examina är att de alla erbjuder möjligheter än medierna.

Praktik är ett populärt sätt att bygga upp en portfölj av arbete inom området. Dessa möjligheter kan vara med ideella organisationer, eller med mer traditionella företag. Ideella organisationer uppskattar ofta hjälp när det handlar om media, eftersom det är ett sätt att få sitt budskap till massan allmänheten utan större kostnader. I några få fall kan dessa praktikplatser betalas ut, men de finna praktikplatser med ideella organisationer bör inte förvänta sig några pengar för deras insatser.

Om du har erfarenhet både i tryckta medier och TV kan du ha en fördel när du försöker bli en presschef. Effektiva medierna kan bara ske om individen har en grundlig kunskap om både medier. Till exempel, goda historier på TV kräver en effektiv grafik för att gå med orden. I tryckt material, bilder är fortfarande viktig, men inte riktigt lika viktigt. En bra stillbild, som kan bli mycket lättare att ge, kan utföra samma uppgift.

Även om du kanske inte kan hitta ett jobb som presschef på en gång, bör du oroa dig inte för mycket och överväga andra alternativ. Jobb i traditionell journalistik får inte betala så mycket, men de kan erbjuda en bra bakgrund inom området. Ofta den bästa media chefer är de som har haft praktisk erfarenhet som journalist själva, ofta umgås fem år eller mer i ett nytt läge. Även om detta inte kan vara ditt drömjobb, kan det hjälpa dig att förstå vad jobbet av en journalist kräver att när du väl blivit en presschef.

Anytime kan du hitta ett jobb som sysslar med PR, kan det vara klokt att överväga det. Även i mindre företag där du kanske inte att kunna föra mycket snabbt, kan det ge värdefulla erfarenheter. När du kan peka på täckning du har fått, ger det ett försäljningsargument när det gäller tid att leta efter det nästa jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.