Vilka är de olika typerna av professor jobb?

Det finns flera olika typer av professor jobb som akademiker kan fortsätta på vägen till eller i stället för, en karriär som en högskola eller ett universitet professor. Några av dessa yrken omfattar assistent (TA), docent, undervisning stipendiaten (TF) och adjungerad professor. Dessa professor jobb kräver särskilda akademiska meriter som kan variera mellan olika länder eller akademisk institution. Vissa av dessa positioner kan även låta den dominerande operatören att nå besittningsrätt, som ger honom eller henne med ett avtalsförhållande nivå av anställningstrygghet och möjlighet att flytta upp i raden av professor jobb.

Kallas ibland för handledare eller forskarutbildning assistenter undervisning (GTAs), terapiområden är forskarstuderande anställda av högskola eller universitet för att hjälpa lärare med kurs instruktion. En TA kommer att ge stöd till professor vid föreläsningar, klass elevernas arbete och får dessutom bedriva självstudier eller laborationer självständigt. Grundutbildningen assistenter (Utas) är en del av en underkategori av TAS som innehar en kandidatexamen, eller grundutbildning, grad och får betalas av kursen kredit i stället för den fasta lönen som tekniska experter får på ett kontrakt. En TA som har fått besittningsskydd eller etablerade ett resultat av akademiska prestationer som fastställts av högskola eller universitet är befordrad till ställning docent.

Till skillnad från ett TA, en undervisning karl (TF) är en akademiker som har en magisterexamen och instruerar ett grundutbildningsprogram klass för sig. En del universitet, dock kräva att TFS övervakas av en professor, som de träffas regelbundet och få förslag på sätt att förbättra sin undervisning färdigheter. TFS betalas högre lön än tekniska experter, och en per termin kontrakt. I Storbritannien "titeln på undervisningen karl" är ibland ges till en akademisk anställd som har visat spetskompetens inom föreläsa.

En adjungerad professor är en professor som är anställd på deltid, tillfälliga grund av en högskola eller ett universitet och vanligtvis har en doktorsexamen Som adjungerade professorer inte har permanent professor jobb, inte får de inte samma förmåner som andra akademiska personal och är befriad från forskning och administrativt ansvar som krävs för heltid, permanent professorer. Professorer som har gjort undervisning bidrag till en avdelning utanför den egna kan erkännas som adjungerade professorer i det departementet utöver att behålla sin ordinarie professor jobb, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.