Vilka är de olika kostymdesigner jobb?

För dem med en kärlek till kläder och en känsla för det teatrala, det är inte ovanligt att dras till en karriärmöjlighet i en kostymdesigner jobb. Inte bara begränsas till levande teater, kostymdesigner jobb finns också i TV, film, musik och andra områden i konst och media.

I TV, innebär en av de högsta nivåerna av kostymdesigner jobb faktiskt utforma de kläder för de gjutna utöver bara välja vad varje tecken kommer att bära och med vilka tillbehör. Modedesigners såsom Patricia Field av Sex and the City rykte har uppnått denna nivå av prestation. Field har erkänts med Emmy, satellit, och kostym Designers Guild Awards för hennes arbete med att utforma och utrustning stjärnor i både tv och film. På entréplanet, kostymdesigner jobb i TV medföra sådana uppgifter som inköp kläder och tillbehör för på skärmen tecken samt underhåll och reparationer av kläder vid behov. På små uppsättningar eller grupper med en begränsad budget, både den höga och låga ansvar nivå kostymdesigner jobb kan omfattas av en person.

På film uppsättningar, det är inte ovanligt att A-lista aktörer har egna stylister som fungerar tillsammans med produktionsbolaget dräkt designers och personal garderob. Kostymdesigner jobb i filmen ingår även inköp poster för rösterna garderob samt bistå statister och artister bakgrund med sina outfits. Kostymdesigner arbetstillfällen för film på ingångsnivå kan också innebära koppleri och säkerställa ett tillräckligt utbud av garderob föremål såsom säkerhetsnålar, inläggssulor, tyg tejp, nylons och andra små tillbehör för sista minuten korrigeringar och justeringar.

Som levande musik produktioner har blivit allt mer utarbeta under åren, musiker på turné kräver normalt flera kostymörer och assistenter för sig och sina backup artister. Beroende på vilken typ av visa, kan en konstnär förändras ibland i en annan kostym för varje låt, som kräver hjälp av köksskåp, som hjälper den utövande klä av sig och byta till nästa outfit. Stylister hjälper även till med den övergripande visionen för showen, och kan arbeta heltid med en artist eller annan kändis att rådfråga honom eller henne på dag till dag garderob val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.