Vilka är de olika Beauty Consultant jobb?

Beauty Consulting är ett växande och allt mer konkurrensutsatt industri världen över. Det finns många olika skönhet konsult lediga jobb, från att arbeta i en salong för att äga ett företag. Skönhet konsulter arbetar nära sina kunder, ge dem råd om hår, naglar, kosmetika eller hudvård. Vissa kosmetologer kanske göra specialiserade karriär konsulttjänster för stora evenemang, såsom bröllop och festspel skönhet.

En skönhet Konsultens uppgift är ge råd till människor om deras personliga utseende, och att hjälpa dem att hitta den ser ut och produkter som fungerar bäst med deras livsstil. Vissa skönhet konsult jobb har en särskild inriktning, såsom hudvård eller make-up, medan andra kanske behandlar alla aspekter av en persons ansikte, hår och kläder. Framgångsrika skönhet konsulterna bör välpreparerade och mode-savvy. De behöver en examen eller intyg från en auktoriserad program. De bör också vara up-to-date med de senaste trenderna och produkter, och har utmärkta mellanmänsklig kommunikationsförmåga.

En hel del skönhet konsulter arbetar i salonger eller spa, antingen som anställda eller privat i en förhyrd plats. En kosmetolog i en salong kan ha en specialitet, t. ex. barns hår, män grooming, eller hudvård, och vissa salonger är ganska konkurrenskraftiga. De flesta stater kräver skönhetsvård i salonger att ha licens, i synnerhet i arbeten där hygienen kan vara en fråga som manikyrverksamhet, cosmetologists, och frisörer.

Många skönhet konsult jobb i USA är i stora varuhus. Dessa kosmetologer arbete i allmänhet bakom diskarna i kosmetika departementen som försäljare för ett visst märke av make-up. Dessa jobb innebär inte bara ge råd till människor om de färger och typer av make-up som fungerar bäst för dem, men även försäljning av produkterna. Konsulterna kan också göra ansiktsbehandlingar och makeovers som en del av deras arbete. De har i allmänhet 40-timmars arbete veckor, med vissa anställda tjänar en lön, provision, eller både och.

Andra vanliga skönhet konsult jobb är i direkt försäljning med företag som Avon? och Mary Kay?. Dessa kosmetologer arbeta en-på-en med kunder eller små grupper, oftast i kundens hem. Vissa kan till och med göra från dörr till dörr försäljning, men de flesta får arbete genom vänner och andra personliga kontakter. Säljare för dessa företag visar ofta produkter med makeovers och ansiktsbehandlingar, och de kan sälja allt från produkter hemma spa för dofter. Dessa kosmetologer arbetar på provision, och många av dessa företag erbjuder allt mer attraktivt utmärkelser och priser till framgångsrika säljare och kosmetologer som rekryterar andra att arbeta för företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.