Vad gör en hälso-administratör göra?

En hälso-och sjukvården administratör hanterar olika handelsaspekter en vårdcentral. Han eller hon utvärderar kvaliteten på tjänsterna, har den totala effektiviteten i ett centrum, och kontroller ekonomiska frågor. En hälso-administratör kan fungera på ett sjukhus, privat läkarmottagning, vårdhem, eller bostadsområden behandlingsanläggning.

Administratörer bedriva kvalitetssäkring genom att bedöma hur vårdpersonal inom sina anläggningar. De träffas regelbundet med läkare och personal för att diskutera resultatet frågor och ny politik. Ofta administratörer tala direkt med patienter för att bestämma kvaliteten på den vård de har fått och alla eventuella farhågor. Eftersom så mycket tid går åt till att hantera personal och patienter, hälso-administratörer måste ha utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation.

I vårdinrättningar måste patientjournaler ofta aktualiseras för att säkerställa att den information som finns är helt korrekta. Det är en plikt för en hälso-administratör för att effektivt hålla, ordna och uppdatera patientjournaler. Därför måste administratörer har ett skarpt öga för detaljer och förmåga att organisera både elektroniska och fysiska dokument.

En hälso-administratör förvaltar en anläggning ekonomi också, som kan omfatta planering och bibehålla en budget, fastställande av priser för sjukvårdstjänster, hantering patient konton och förhandla med försäkringsbolagen. Redovisning uppgifter kräver administratörer att tillbringa en stor del av tiden på datorn loggning betalning register och skapa ekonomiska kalkylark. Det är viktigt att administratörer ha starka matematik och datorkunskap att säkerställa en framgångsrik förvaltning av en vårdcentral finanspolitik verksamhet.

En karriär inom hälso-förvaltningen kan vara krävande. Ett verk typiskt lång, varierande timmar, särskilt inom sjukhus och behandling, som fungerar dygnet runt. Förutom schemalagd tid, det är vanligt att en administratör att ta en jourhavande status för krissituationer inom sitt anläggning. En hälso-och sjukvården administratör måste också vara villiga att delta i seminarier, möten och insamlingar aktiviteter. Ibland dessa verksamheter medföra betydande resor och långa timmar.

Typiskt, en person att göra karriär som en hälso-administratör måste få en magisterexamen i hälso-och sjukvården eller företagsekonomi. Många större universitet erbjuder specialiserade, ackrediterade grad program, vilket kan omfatta en årslång praktik i en vårdcentral. Beroende på land eller en stat av sysselsättning, kan fullgörandet av en licens undersökning eller certifieringsprogram krävas innan man kan få ett jobb i hälso-och sjukvården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.