Vad gör en elektriker göra?

en elektriker specialiserat på installation, drift, reparation och underhåll av elektriska system. Dessa system omfattar kablage, kretskort och elektronik. Detta yrke är otroligt varierande, och i vissa delar av världen kan betala mycket väl, på grund av de tre till fem års yrkesutbildning tid som krävs för en elektriker att bli framgångsrika. Konsumenterna interagera med arbetet elektriker varje dag i samhällen med elektricitet, och många har en föredragit elektriker elektrisk reparation runt hem och företag.

En del människor vill skilja mellan en elektriker och en BANVAKT, beroende på regionala nomenklaturen. I det avseendet fungerar en elektriker för inre kopplingar i bostäder och andra byggnader, medan en BANVAKT arbetar utanför elledningar och kraftproduktionen anläggningar. På grund av den mycket högre strömmar delta i detta arbete, är en BANVAKT kan vara mycket farligt, särskilt när telefonarbetare skickas ut att svara på nedskjutna kraftledningar och andra olyckor, som kan förekomma i dåligt väder.

När en struktur är uppbyggd, en elektriker är en viktig del av byggnaden laget. Han eller hon installerar ledningar i väggarna som de är byggda för att köra elektriska ledningar, och de som byggdes i värme-och kylsystem håller på att installeras, en elektriker kommer också att installera ventiler och rörledningar för dessa system. Eftersom huset är klar installerar elektriker eluttag för att koppla in elektrisk utrustning och installation av glödlampor. Specialiserade kretsar kan också installeras för utrustning som dränerar makt, såsom spisar och värmare.

Elektrikerförbundet kan också installera komplex elektrisk utrustning, och de är förtrogna med driften av elektronik och de olika verktygen för sin handel, från brytare lådor till spänning meter. Underhåll och reparation erbjuds också av elektriker, allt från felsökning funktionsstörning elspisar att ersätta äldre ledningar. Många elektriker arbeta på frilansbasis, som transporterar sina apparater med dem i skåpbilar eller lastbilar och reser till platser som behövs.

Någon som vill bli en elektriker får planera att gå till yrkesskola eller avtjänar ett professionellt lärlingsutbildning. Under lärlingsutbildning, han eller hon får lära sig om hur man säkert hanterar elektricitet och hur man installerar elektriska komponenter. Utbildningen innehåller också förtrogenhet med gällande lokala regler, samt en mentor kan även erbjuda utbildning i att hantera olika andra professionella yrken i egenskap av en elektriker. När utbildningen är klar, en gesäll elektriker kan utöva yrkes-certifiering eller godkännande, om så krävs i hans eller hennes region.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.