Vad gör en HR Officer göra?

primära roll HR officer är att ge stöd till tillsynsmyndigheter och förvaltning kring personalfrågor. En human resources (HR) officer arbetar i personalavdelningen i ett medelstort till stort företag. Han eller hon är normalt till uppgift att bistå personalchefen med operativ verksamhet, rekrytering, orientering, datahantering och support.

personalavdelningen har två kundgrupper: ledning och anställda. Båda grupperna har specifika behov som måste uppfyllas för att säkerställa en väl fungerande verksamhet. T. ex. anställda behöver information om skatteblanketter, förmåner, politik, arbetsrätt, och andra frågor. Tillsynsmyndigheter behöver information om att hantera svåra situationer, disciplin, sjukskrivningar, och andra komponenter som påverkar deras avdelning.

Operativa uppgifter normalt avslutas med en HR kontor omfatta utstationering arbetsbeskrivningar, granska meritförteckningar, hjälp med att intervjua de sökande och skicka uppföljning brev till sökande. Alla HR kontaktpersoner skall utbildas i företagets policy, standarder sysselsättning och operativa riktlinjer. En viktig del av denna roll är att ge råd till personal och arbetsledare på politik, regler och affärsmetoder.

I många företag HR kontoret svarar för orientering sessioner till ny personal, att informera dem om politik, organisation, arbetsplats uppförandekod, och annan relevant information. Dessa möten ordnas ibland tillsammans med de fördelar informationsmöte eller personalutbildning. Att arbeta tillsammans med andra avdelningar, samordna tjänster och presentationsteknik är viktiga i det här jobbet.

Människor som tycker om att arbeta med andra, fokuserar på detaljer, och kan arbeta i en tidsfrist inriktade miljörapport största tillfredsställelse som en HR officer. Den roll som HR officer är en central kommunikatör. De ansvarar för att hålla sig à jour med regeringen lagstiftning, förfaranden och krav.

Efterlevnaden av rederiets policy, regler regeringen och arbetsrätt är en del av HR officer ansvar. Han eller hon måste hålla dig uppdaterad, se över både föreslagna och godkända ändringar. Böterna för brott är mycket höga, både i dollar belopp och i de anställdas tillfredsställelse.

En karriär som en HR officer kräver hängivenhet till fortbildning. De regler och förordningar förändras ständigt, och det är nödvändigt att investera tid och ansträngning att hålla dig ajour. Karriärmöjligheter inom detta område kräver normalt ytterligare utbildning i företagsledning eller certifiering som en personal specialist. Detta karriär blir mer teknikdriven, eftersom nästan alla företag har flyttat till datoriserade personal och rekrytering ledningssystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.