Vad gör en Data Typist göra?

En data maskinskriverska är normalt ansvarar för att föra in en mängd data till datorer för en mängd olika syften. Området för arbetet för ett data maskinskriverska kallas för inmatning av data, där det kan finnas många fler uppgifter förutom att skriva. Arbetet med kan vara ganska långtråkig, och personer som deltar i datainmatning brukar göra jobbet till att börja jobb av college eller high school, samt en extra inkomstkälla. Den typ av arbete gör också datainmatning populär som ett hem baserat karriär.

Det finns flera olika typer av data maskinskriverska som finns, och många människor i området kommer att korsa in i olika kategorier varje dag. Ett exempel på en är en inmatning elbug, som måste in rader med data, tal, information, kod, och mer, till en dator från en rad olika källor. En elbug kommer också att analysera befintliga data för fel och göra ändringar vid behov. Det kan bli nödvändigt, till exempel för att mata in data om nya kunder till en dator från papper program och fråga eller ändra misstag så att informationen är så korrekt som möjligt.

Vissa uppgifter maskinskrivare, känd som ordbehandlare, måste in och bearbeta information som måste föras vidare och läsas av andra. Detta kan vara dokument som har skrivits av andra som måste formaliseras, maskinskrivna och skingrades. En ordbehandlare måste se till att alla delar av ett dokument är typografiskt korrekt. Han eller hon måste också vara bekanta med många fler kontorsmaskiner hela dagen. Framsteg i teknik som möjliggör scanning och ord erkännande av dokument som har påskyndas skyldigheter ordbehandlare, som ofta måste agera mer som utgivare av skannade dokument eftersom fel är vanliga vid övergången från papper till dator.

En nybörjar data, som normalt maskinskriverska kräver lite mer än en gymnasieexamen samt en färdighet i attributen för maskinskrivning fart och precision. Ytterligare kompetens och erfarenhet som behövs i regel beroende av arbetsgivaren. En data maskinskriverska kan behöva veta hur man driva ett särskilt kalkylprogram, till exempel, eller ta emot på arbetsplatsen utbildning för inre-arbetet i en databas som endast finns på deras arbetsplats. Området för datainmatning är based mycket på teknik, så det är nya förändringar och innovationer every dag that en data maskinskriverska måste keep upp med att hålla marknadsmässiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.