Vad betyder ett Meter Maid göra?

En meter piga eller parkering skötare är en tjänsteman i uppdrag att utfärda citat och biljetter på bilar som har överskridit sin tid i ett utrymme, mycket, eller garage. Det här jobbet är en otacksam en, vilket många ogillar meter pigor för att genomdriva lagar. I allmänna utrymmen, vanligtvis meter pigor är anställda av kommuner eller lokala brottsbekämpande organ.

Arbetet som en mätare jungfru är relativt enkel, och kräver vanligen ett körkort i minimum. De flesta mätare pigor använda bilar, cyklar eller mopeder att resa genom deras tilldelade område, så kunskaper med olika typer av fordon är viktig. Om en mätare städerska fläckar en bil parkerad på ett utgånget metervara eller i en olaglig område han eller hon måste nämna strid med en biljett eller citat. Typiskt för dessa citat att den dömde skall betala böter till stad eller brottsbekämpande organ.

Meter pigor kan behöva hantera arg eller upprörd personer som en del av sitt dagliga arbete. Parkeringsavgifter kan vara mycket höga, och många människor tror att de är onödigt straffande. Att hålla huvudet kallt och inte stiger till förolämpningar och ilska är en viktig del av en mätare kvinnas jobb. I vissa områden kan mätaren pigor vill överväga självförsvar klasser som ett medel för praktisk försiktighet. De flesta kunder kommer helt enkelt bli irriterad på sin motivering till våld mot parkeringsvakter är inte omöjligt.

Det är viktigt att komma ihåg att en mätare flicka är en stad anställd och bara gör sitt jobb. Genom parkering i en uppmätt eller kontrollerad rymden är bilförare överens att följa regler om tidsfrister, priset för parkering och eventuella påföljder. Samtidigt får en enorm biljett för att ha ett passerat mätaren i två minuter är verkligen upprörande, bör klagomål tas till den verkställande myndigheten, inte skrek åt mätaren städerska.

Pengar från parkeringsautomater och böter kan vara viktigt att de civila tjänster i städerna. Många små städer lita på parkering biljettpriser för att finansiera nödvändiga tjänster och stadens projekt förbättring. Även om det är frestande att tänka en meter flicka är foder hans eller hennes fickor med höga böter, kom ihåg att vägar byggs, är gatorna sopade och städerna är rengörs med pengar från biljetter mätaren pigor ge ut.

I vissa länder kan en meter städerska har ytterligare ansvar. I Sverige, några städer även använda parkeringsvakter för att citera småbrott som vandalism och klotter. Andra länder ger mätaren pigor mer detaljerad utbildning och ge dem möjlighet att genomdriva trafiklagar. Meter pigor med ytterligare ansvar är ofta en del av ett brottsbekämpande organ, t. ex. polisen, snarare än en civil myndighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.