Vad betyder ett Human Resources Handledare göra?

stort, en personal handledare hjälper hantera personalbehov och personal relaterade frågor i ett företag. Således kan en handledare i personalavdelningen av en organisation som bedriver övervaka olika funktioner såsom rekrytering, utbildning av personal, anställd relationer och administration av sociala förmåner. Det ansvar som kan omfatta verkställande interna rutiner för att hjälpa till att övervaka arbetsrelaterade aktiviteter. Handledaren kan fungera under ledning av en högre chef eller personalchef.

En personal handledare brukar delta i urval och anställningsprocessen för blivande anställda. Detta skulle kunna medföra att förbereda platsannonser för lediga tjänster, granska meritförteckningar, ordna tester och intervjuer kandidat och tillräcklig bakgrund screening av arbetssökande. Organisera orientering och utbildning av nyanställda, och kompetensutveckling utvecklingsprogram för de anställda kan också vara en del av jobbet.

Normalt är handledare tilldelas personal i att bistå med mänskliga resurser funktioner. Positionen kommer ofta med ansvaret att se till att personalen på personalavdelningen utföra sina administrativa uppgifter effektivt. Detta kan nödvändiggöra beskriver, samordna, och titta över det arbete som delegerats till personalen.

personalresurser Handledaren kan vara delaktiga i utformningen av avdelningens budget och utgifter spårning. En av uppgifterna skulle kunna vara att tillhandahålla och datoriserad framsteg eller statusrapporter om personal frågor till ledningen av företaget. Utveckla strategier för rekrytering, och Personalomsättning är ett av de områden där den mänskliga resurser handledaren kan behöva hjälpa till. En annan aspekt av detta arbete kan vara att sätta i praktiken åtgärder för utvärdering av prestanda, sätta mål och ge feedback till de anställda.

I vissa organisationer för mänskliga resurser tillsynsmyndigheten skulle kunna ansvara för efterlevnaden av federala, statliga och lokala lagar om anställning, anställda samt arbetsvillkor. Handledaren kan anmodas att tolka och ge de anställda information om organisatoriska riktlinjer och rutiner. Ansvar som arbetet kan omfatta att beakta och bestraffa lämna önskemål, och analysera bemanning. Ibland är handledare delta i en diskussion problemsituationer med anställda eller frågor disciplin som uppstår.

För att hantera det ansvar som positionen medför kräver vanligen en yrkesbakgrund i mänskliga resurser eller en allierad område. Arbetsgivare söker i allmänhet och sjukvårdspersonal med en kandidatexamen från ett ackrediterat högskola eller universitet med inriktning mot personal, företagsekonomi, eller en närstående förvaltning disciplin. Dessutom är fyra till fem års relevant yrkeserfarenhet i mänskliga resurser funktioner ofta att föredra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.