Vad betyder en sportjournalist göra?

En sportjournalist är en journalist som skriver om sport för en levande, ofta rapportering inte bara på själva spelen, men verksamheten och inre kontakter med sport. De flesta sportswriters arbete för en tidning eller annan typ av nyheter organisation. Majoriteten av sportswriters får aldrig skriva om en professionell idrott lag rutinmässigt, utan i stället fokusera sina karriärer på lokala gymnasiet och högskolor sporter. Eftersom det finns flera lag på dessa lägre nivåer av konkurrens, det finns fler möjligheter.

Vanligtvis kommer en sportjournalist börja en karriär genom att täcka gymnasiet sport, men vissa kan få jobb som omfattar högskolor, eller kanske till och med professionell idrott, efter att ha stark praktikplatser. Jobbet omfattar gymnasiet sport ger sportjournalist en bra bakgrund i en mängd olika sporter. I de flesta fall kommer författare hamna för samma skolor, men kommer sannolikt att omfatta många olika sporter. Detta bidrar till att ge heltid med sysselsättningstrygghet år.

Sportswriting jobb innebär ofta arbeta långa arbetstider, sena nätter och under helger, men många som gör det tycker det är roligt. Tanke på den svåra schemat som en sportjournalist får behålla, kan jobbet inte vara för alla, särskilt de som har familjer, eller som vill börja familjer. Som är intresserade av karriär bör också känna till det blir några resor, men mestadels lokala resor för hög skollag.

Förutom att täcka spel, kan sportswriters ha en rad andra uppgifter. I ett newsroom kommer Sportjournalister och sportswriters ofta vara ansvarig för att besvara de telefoner på natten, med statistik från andra spel som personalen inte kunde komma till, och skriva in denna information i systemet för publicering nästa dag. Detta kan vara ganska tråkiga och tidskrävande, beroende på hur många olika skolor en tidning kan, och vad sport schema den dagen. I branschen kallas detta normalt in agat information. Vissa sportswriters skriver också yttrande kolumner i frågor av lokalt intresse för sport.

En sportjournalist, särskilt om höga skolidrott, kommer också att rapportera om andra frågor. Dessa kan vara relaterade till en sport budget vid en skola, då student idrottare skylt på med en högskola eller intervjuer med spelare och tränare. Därför, samtidigt som en sportjournalist får fokus på sport, chansen att utveckla färdigheter som en balanserad författare finns fortfarande tillgängliga. Faktum är att många sportswriters bestämmer dig för att flytta in i allmänna nyhetssändningar område i en publikation efter att ha spenderat en tid i sportavdelning, helt enkelt eftersom de timmar är så mycket bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.