Vad betyder en pianostämmare göra?

En pianostämmare justerar delikat pinnar och snören inuti ett piano för att säkerställa att varje nyckel kommer att resultera i rätt ton. Yrkesmän använder ett antal olika verktyg att justera strängar och se om lämpliga platser, inklusive specialiserade hammare, skruvmejslar, tänger, tystnar och stämgafflar. Tuners kan också arbetar som tekniker, vilket gör reparationer och underhåll av andra delar av pianon. De flesta piano mottagare arbete för verkstäder, tillverkare piano, några butiker, men många erfarna experter har egna hel-eller deltid företag.

pianosträngar tenderar att röra sig och lossna med tiden ändra tonerna de släpper ut när den spelas. Förändringar i temperatur och fuktighet kan också påverka sträng spänning, och konstant vibrationer orsaka trimma stift för att lossa. En pianostämmare kan upptäcka och åtgärda de problem som pianon erfarenhet genom att noggrant inspektera invändiga komponenter, provning av varje sträng att fastställa sin tonhöjd, och göra finjusteringar för att omstrukturera stift. Sedan transporterar ett piano är både omständligt och presenterar möjligheten att knacka strängar tillbaka ostämd, mest piano tuners utföra sitt arbete på kundens hem.

En professionell pianostämmare använder en stämgaffel för att säkerställa att varje rad är åtdragna med rätt frekvens. Många duktiga tuners förlita sig på manuell stämgafflar och tränade öron för att ställa ett piano i låten, även om elektronisk stämgafflar används också för att säkerställa ett perfekt jobb. Proffs använder också hammare och tång för att säkra och dra åt stift, liksom många andra små verktyg för att göra mycket minuten justeringar.

En person som vill bli en pianostämmare kan lära sig om handeln genom att ta korrespondenskurser eller anmäler sig i en till sex månader utbildningsprogram på ackrediterade institutioner. Studenter brukar få tillgång till nödvändiga verktyg och pianon praxis så att de kan finslipa sina färdigheter. Vissa program inkluderar företag klasser, så att individer kan lära sig att hitta och kontakta kunder som behöver deras tjänster. När grundutbildningen är klar, en ny pianostämmare vanligtvis arbetar som assistent eller lärling till det yrkesmässiga upp till fyra år för att verkligen behärska handeln och bli mer bekanta med arbetsuppgifter kundservice.

Efter att ha fått erfarenhet som en lärling, kan en tuner söka jobb på verkstäder, återförsäljare piano och fabriker. Några duktiga tuners som lyckas skapa bra rapport med kunderna kan öppna egna företag. Egenföretagare får arbeta heltid eller stämma pianon som ett sätt att komplettera sina inkomster från andra källor. Framgångsrika tuners expandera ofta sin verksamhet till att omfatta en reparationsverkstad, assistenter att hjälpa dem att göra hembesök, och sekreterare för att hantera administrativa uppgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.