Vad betyder en pantbank göra?

En pantbank är en PENNINGUTLÅNARE som erbjuder lån som är säkrade genom personliga ägodelar. När någon lånar pengar från en pantbank, han eller hon har rätt att återkräva personliga saker som används som säkerhet inom en viss tid genom att betala av lånet och räntor. Att arbeta som en pantbank kan vara farligt, eftersom bonde butiker är ofta måltavla för tjuvar som vill stjäla lös egendom eller kontant.

pantbanker är medlemmar i en forntida yrke. Många uppgifter från flera antika kulturer visar att pantbanker var i drift i Mellanöstern, Kina, Grekland och Rom på ungefär samma sätt som de gör idag. Faktum är att pantbanker särskilt behandlas i Bibeln, i en diskussion om moneylending och ocker.

När en kund närmar sig en pantbank för ett lån, inspekterar pantbank posten klienten, för in, för att fastställa hur värdefull och säljbar det är. Valfritt antal saker kan erbjudas en pantbank som säkerhet för ett lån, även pälsar, smycken, elektronik, kläder och inredning. Vissa föremål såsom skjutvapen kan begränsas genom lag, och pantbanker måste känna till de lagar som reglerar de föremål som de kan och inte kan acceptera. Den pantbank måste vara skickliga på att bedöma värdet och som bestämmer den nuvarande marknadens krav, kommer med en värdefull som kommer att vara rimliga och erbjuda kunden ett lån baserat på värdet av objektet.

Om klienten godkänner lånet och de villkor, som vanligen omfattar stort behåller pantbank objektet för en viss tid, vilket ger låntagaren möjlighet att betala tillbaka lånet och anspråk på den. Om låntagaren inte återvänder eller inte kan betala tillbaka lånet, säljer pantbank objektet. Pantbanker kan sälja produkter till andra kunder, eller handlar strejk med andra företagare, musikinstrument kan till exempel vara som säljs i lösvikt i en butik som säljer musikinstrument.

pantbanker behovet av att hålla noggrann register, och kan få i uppdrag att lägga fram dessa uppgifter till polisen. Punkter som gått igenom en pantbank dörrar kan vara av tvivelaktig härkomst, vilket gör det viktigt att vidta åtgärder för att minska ta med stulna varor. Pantbanker kan vara skyldig att undersöka personlig identifiering för att kontrollera att ägarna av de varor de säljer, och låntagarna kan behöva fylla i ett utlämnande form. Pantbanker också registrera beskrivningar och serienummer på de varor de säljer, och i händelse av att en vara i butik blir stulen eller deltar i en polisutredning, kan polisen använda de register som att spåra låntagaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.