Vad betyder en gemologist göra?

Gemology är en gren av vetenskapen som sysslar med studier av ädelstenar. De certifierade yrkesmänniskor som arbetar inom detta område kallas gemologists. Deras uppdrag vanligtvis innebär att identifiera, klassificera och bedöma ädelstenar.

I vissa fall kan en gemologist berätta vad ädelsten är före honom genom att titta på det, men det kanske inte alltid är möjligt. Två olika ädelstenar som blå topas och akvamarin kan se nästan identiska. Detta innebär att gemologists ofta krävs för att utföra en serie tester för att fastställa den rätta identiteten hos en ädelsten. Vanligtvis ett test där räcker för att ge indikatorer, men otillräckliga för fullständig identifiering.

När ädelstenar har identifierats kan de också analyseras så att de kan placeras. En gradering rapport åtkomster typiskt kvaliteten på en ädelsten funktioner såsom färg, klarhet, och skärbarhet. Det finns olika betygssystem och de resultat som erhållits från ett gemologist kan variera från de som ges av en annan.

Beräkna är en annan uppgift att vissa gemologists utför. Detta innebär i allmänhet att bedöma en klippa och polerad ädelsten. Den gemologist som utvärderar en ädelsten är mest sannolikt rör avgöra om det är naturliga eller syntetiska och hur mycket det är värt. Vissa bedömare arbeta självständigt. Andra kan arbeta för auktionshus och butiker smycken.

Detaljhandel smycken butiker tenderar att vara en stor arbetsgivare i gemologists. Det är här många yrkesverksamma få den erfarenhet de behöver för att gå vidare till andra gemology karriärer. Inom detaljhandeln inställningen får en gemologist fungera som en säljare eller köpare. Han kan också fungera som en rådgivare till smycken formgivare. Människor som design och göra smycken kanske inte har tillräcklig gemological kunskaper för att veta vilka stenar kan användas för vilka ändamål.

En gemologist kan också hitta arbete på ett museum. I denna egenskap kan han utvärdera och donationer tillträde eller ädelstenar att museet önskar förvärva. Han kommer sannolikt att ge information som hjälper den anläggning besluta vilka inköp är kloka och att bedöma samlingar för försäkringar. Han kan också ansvara för att tillhandahålla information som visas på skyltar för ädelstenar på utställningen.

Det finns många enskilda gemology kurser som människor kan ta. Efter att ha avslutat en kurs, en person beviljas ofta ett intyg som bevisar han avslutade denna utbildning. Det är viktigt att notera att detta inte ger en person en certifierad gemologist av industristandarder. En sann gemologist har vanligtvis ett diplom han tjänat genom att fylla i ett gemological läroplan beskrivs av en erkänd institution.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.