Vad betyder en apotekare göra?

En farmaceut är en viktig medicinsk arbetstagare som hjälpmedel läkare, tandläkare och veterinärer genom att avskaffa kravet lämpliga läkemedel till patienter. Vissa farmaceuter kan också specialisera sig inom farmaceutisk forskning, eller i marknadsföring och försäljning av särskilda läkemedel för ett företag. Många i området arbete inom läkemedelsutveckling, avdelning eller detaljhandel inställningar butik, och många fler arbetar i sjukhus. De är specialister inom sina kunskaper om mediciner, och måste alltid vara att främja deras utbildning inom detta område eftersom nya mediciner utvecklas hela tiden.

Den studerande för farmakologi första studierna matematik, biologi och kemi, och tar minst en kandidatexamen i naturvetenskap examen för att arbeta som apotekare. Många människor i detta område håller Examina. Vidare i USA, kan du inte lagligt arbeta som farmaceut om du uppgraderar från en skola som är godkänd eller godkänts av Ackreditering rådet för farmaci utbildning. Du kan ta reda på om ett apotek program du funderar på är ackrediterat bara genom att fråga, och om du är osäker kan du vända dig rådet att kontrollera referenser.

Inom detaljhandeln inställningar, farmaceut föreningar droger, levererar beställningar vid behov får ge råd till läkare om läkemedelsinteraktioner och doserar läkemedel till personer med recept. En apotekare kan inte ge mediciner till dem utan recept, om inte läkemedlen är lagligen säljs över disk. Farmaceuter är också utmärkta resurser om du tar OTC-läkemedel och behöver råd om huruvida dessa medicin kommer i konflikt med receptbelagda medicin. De är vidare ansvarig för att patienter förstår hur korrekt att använda receptbelagda läkemedel. Många apotekare föra register över patienter, när patienter använder samma apotek för alla sina recept, för att vara säker på att inga mediciner patienten för närvarande har konflikter med nyligen ordinerade läkemedel.

I sjukhus, farmaceuter arbetar huvudsakligen på samma sätt, förbereda medicinering, märkning dem som skall skickas till lämpliga patienter, rådgivning läkare på den medicin som inte strider mot andra, och beställning av förbrukningsartiklar som behövs. Vissa sjukhus farmaceuter avstå även läkemedel direkt till patienterna, eftersom många sjukhus har detaljhandeln apotek på plats.

En apotekare i forskningsmiljö kan vara ansvarig för att utveckla nya läkemedel, testa droger, administrera läkemedel för särskilda tester, eller studerar utvecklat mediciner för säkerhet och eventuella interaktioner. En del arbete med undersökande organ som USA Food and Drug Administration (FDA) att utföra undersökningar av säkerheten på läkemedel som väntar på godkännande vid typprovning. Andra farmaceuter arbetar för läkemedelsföretag eller köra oberoende laboratorier.

Enligt US Department of Labor, Bureau of Labor Statistics, är apotek en snabbt växande område med fler arbetstillfällen växa fram, och ett snabbare än vanliga växande marknad för positioner. Eftersom detta är en växande arbetsmarknad, som är intresserad av biologi och kemi kan överväga huvudämne i farmakologi vid en ackrediterad skola.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.