Vad betyder en Trichologist göra?

En trichologist studier av hår och hårbotten att ge information om störningar i hår och hårbotten samt vård av hår och hårbotten. Den trichology yrke är reglerat i varierande grad runt om i världen, och det finns viss förvirring om vad trichologists gör och vilka typer av tjänster de erbjuder. Som en allmän regel, personer med allvarliga hårbotten och problem hår behöver träffa en hudläkare eller en läkare, inte en trichologist och personer med problem som torra hår skulle se en trichologist.

Några medlemmar av läkaryrket har studerat trichology och kan beskriva sig själva som trichologists. Till exempel en hudläkare som inriktar sig på hår och hårbotten störningar enbart kan erbjuda tjänster som en trichologist. Han eller hon kan erbjuda medicinsk behandling, från provtagning av sår i hårbotten för att leta efter smittämnen att föreskriva läkemedel för att hantera hår och hårbotten problem.

Inte alla trichologists är medlemmar av läkaryrket. En trichologist får arbeta i en salong, som ger råd till patienter om hår och hårbotten vård. Denna typ av trichologist fokuserar på att hjälpa människor växer friskt, starkt hår, och han eller hon kan rekommendera olika hårvårdsprodukter, teknik eller regimer att gynna kunderna i salongen.

En trichologist kan också utföra analys av prover från hår och hårbotten. Forensic trichologists har särskild utbildning som ger dem möjlighet att testa hår på narkotika och spår av läkemedel, och att samla hår prover för DNA-analys. Forensic trichology kan även inkludera matchning av hår prover, och studiet av någons hår för att lära sig mer om hans eller hennes livsstil. Till exempel kan någon som har ovanligt torrt och sprött hår som föreslår utomhus anställning, eller någons hår kan innehålla spår av kemikalier som finns i färg, vilket tyder på att han eller hon är en konstnär, hår håller en utmärkt dokumentation av ämnen människor exponeras för över gången.

Trichologists också kan arbeta rådgivning för hår-och hårbotten som inkräkta skallighet, hårbotten irritation, eller sprött hår. De kan göra håret analys för att lära sig mer om sina kunder, och de kan bistå med peruk beslag och ger råd om kosmetiska alternativ från hår pluggar till hårfärgningsmedel. Denna typ av trichologist saknar i allmänhet medicinska utbildning, även om han eller hon har avslutat en specialitet program vid en yrkesskola, och det är viktigt för dem som erbjuder dessa tjänster för att kunna känna igen medicinska tillstånd som kräver uppmärksamhet från en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.