Vad betyder en Pomologist göra?

En pomologist är någon som studier frukt och träd mutter. Han eller hon kan specialisera sig på att utveckla nya frukt sorter, upptäcka befintliga frukter av kommersiellt värde, hantering skadegörare, hantera förändrade klimatförhållanden, och andra frågor som hänför sig till odling, skörd och försäljning av frukt. För att bli en pomologist, någon allmänhet studier i en trädgårds program, med fokus på POMOLOGI under senare år av studier.

Frukt finns i en mängd former och storlekar, och det är en oerhört värdefull gröda kommersiellt. Grödor som äpplen, apelsiner, mandel, valnötter och bananer är alla odlas och säljs tillsammans med persikor, nektariner, kiwi, pekannötter, mango, citroner, päron, cashewnötter, aprikoser, och många andra frukter och nötter träd. Pomologists ansvarar för att frukt grödor håller kommersiellt livsduglig och för att hantera eventuella problem som kan uppstå i en värld av fruktodlingar.

om odling i slutet av saker, får en pomologist studera odlingsförhållanden för olika frukt och träd mutter, och utveckla nya sorter. Nya sorter kan uppvisa viss smak drag, producera mer frukt än sina föregångare, vara lättare att skörda, eller mer effektivt klara av torka, kyla och andra väderförhållanden. Pomologists studerar också saker som beskärning praxis, gödsling och annan verksamhet som syftar till att upprätthålla fruktträd friska och produktiva.

Inom undergrupp av odling kan en pomologist studie saker som skadegörare och infektioner som kan hotar hälsan för en gröda. Om nya hot mot stabiliteten i en frukt gröda har identifierats, kan pomologists mobiliserar sig snabbt att lära sig att hantera dessa hot. Exempelvis kan de identifiera en ny insekt skadegörare och avgöra vilken metod som ska användas för att styra den.

Pomologists också granska skörd praxis, med hjälp av vetenskapliga metoder för att bestämma det bästa sättet att skörda och transportera frukt. Utveckling av det specialiserade lådor för specifika frukt för att säkerställa att det når marknaden utan blåmärken eller skadas på annat sätt, till exempel, är en pomologiskt strävan. Slutligen pomologists analysera hållbarhet och förvaring villkor med målet att göra frukt så länge som möjligt bort trädet.

Beroende på vilken del av POMOLOGI någon väljer att fokusera på, kan han eller hon tillbringar mycket tid på fältet, som arbetar med verkliga träd, eller längre tid i ett labb, som arbetar på teoretiska forskning som genetisk sekvensering av olika grödor eller ny skörd teknik. En karriär som pomologist kräver i allmänhet ett intresse och uppskattning för frukt, tillsammans med möjligheten att arbeta i flexibla villkor och att samarbeta med människor i olika stadier av produktion av grödor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.