Vad betyder en Pedodontist göra?

En pedodontist är en tandläkare som är specialiserad på vård av de dentala barnens behov. Pedodontists slutföra sin medicinska utbildning som tandläkare, och få ytterligare utbildning inom specialiteten barntandvård så att de kan erbjuda bästa möjliga vård till sina patienter. Även ett barn kan vidtas för att en allmän tandläkare, precis som ett barn kan vidtas för att en allmänläkare för läkarvård, ett barn kan dra nytta av de specialiserade tjänster av en pedodontist, mycket som vissa barn gynnas av att se barnläkare.

Barnen har några speciella tandvårdsbehov, eftersom de fortfarande växer och som en följd munnen är aktivt utveckla. Som barn förlorar mjölktänderna och utveckla permanenta tänderna, vård av en pedodontist kan garantera att de får behålla sitt vuxna tänder för livet. Tjänster som erbjuds av en pedodontist inbegripa rutinmässiga tänder rengöring, förebyggande vård, tandvård undersökningar, och rekommendationer till yrkesverksamma som kan ge barn med ortopediska omsorg om sina tänder eller käkar verkar utvecklas onormalt.

Förebyggande vård är en stor del av bruket av en pedodontist, så tidigt intervention under dentala utveckling kan avvärja en mängd olika problem, från ocklusion frågor till hålrum. Denna vård kan omfatta tandläkare utbildning för att hjälpa barn lära sig ta hand om sina tänder och tandkött, tillsammans med profylaktisk förfaranden som förslutning av tänderna för att förebygga karies. Pedodontists arbeta med barn från småbarnsåldern upp till tonåren, som tillhandahåller tandvård som mun och tänder utvecklas.

Pedodontists även anpassa sina noga med att hålla barnen bekväm och lycklig. Minska stress hos barn gör det lättare att ge tandvård, och det skapar också en livslång bekväm relation med tandläkare och tandvård. Eftersom vissa vuxna att uppleva rädsla för tandläkaren som har förvärrats av den vård de fått som barn, att få folk att acceptera tandvård är en viktig del av bruket av en pedodontist och se till att barn kommer växa upp till vuxna som regelbundet söker tandvård.

En pedodontist kan få en högre lön än en allmän tandläkare, avspeglar hans eller hennes specialistutbildning. En del arbete i sitt eget privata kontor, medan andra kan ansluta sig till en tandläkarpraktik för barn eller en familj tandläkarpraktik som erbjuder tandvård för människor i alla åldrar. Pedodontists kan också vara en del av en pediatriken kontor, vilket gör att föräldrar inte ta emot fullständiga sjukvård för sina barn på en plats. Liksom andra Tandläkare, pedodontists hålla jämna steg med utvecklingen på området genom att delta i regelbundna konferenser och prenumerera på facktidskrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.