Vad betyder en DWI Advokat göra?

framför ett motorfordon under påverkan av alkohol eller andra berusningsmedel är strängt mot lagen i alla 50 stater. Vissa stater identifiera denna kränkning som DUI (bilkörning under påverkan), medan andra anser att det är DWI (bilen under Berusade). Drivrutiner arresterats för misstanke om DUI eller DWI ofta få fram det professionella tjänster av en DWI advokat, en försvarsadvokat som specialiserat sig på sådana fall och går med på att representera den tilltalade föraren under alla rättsfall.

En DWI advokat först och främst en advokat som är licensierade att advokat i den stat det påstådda brottet ägde rum. På samma sätt andra jurister kan specialisera sig på våld eller kroppsskada fall en DWI advokat väljer att handlägga ärenden som berör anklagelser om rattfylleri. Detta innebär i allmänhet att han eller hon har studerat språk och tillämpningen av statens DWI lagar och tror att han eller hon med framgång kan försvara en klient mot avgifter.

En polisman eller län suppleant på patrull kan iaktta en förarens oberäkneliga beteende på vägen och anta att han eller hon är för berusad för att köra säkert. Under en trafik stopp, kan tjänstemannen utföra flera fältförsök utformat för att mäta förarens reaktionstid, samstämmighet och samordning. Om tjänsteman misstänker att föraren är alltför försämras av alkohol eller andra droger att köra lagligt, då han eller hon kan be föraren att blåsa i en bärbar Breathalyzer, en maskin som kan mäta den procentuella andelen alkohol som ingår i en persons blod.

Om provresultaten ligger över en viss andel, i allmänhet mellan 0,08 och 0,10 procent, kan föraren laddas med DWI och transporteras till polisstationen för ett blodprov. Den misstänkte kan förbli i en cell i flera timmar till flera dagar tills han eller hon gör en första framträdande framför en domare. I detta läge kan föraren rådgöra med en DWI advokat för vidare representation. Den DWI advokaten bör hjälpa sin klient ordna frigivning i avvaktan på det faktiska datum för rättegången.

Fastställande av en förares rättsliga leverfunktion på vägen kan vara en enkel process, men framgångsrikt åtala en svarande för DWI är ofta mer utmanande . En DWI advokat kommer att studera alla papper och provresultat i samband med fallet, och kommer troligen intervjua arrestera officer, potentiella vittnen, tekniker labb och svaranden för att få en uppfattning om händelseförloppet och hantering av bevis .

Under rättegången får en DWI advokat ifrågasätta lagenligheten av den process som följt av arrestera officer. Handläggaren kunde ha misslyckats med att ge råd om att han eller hennes rättigheter, till exempel. De fältstudier som angav berusning kunde ha gjorts på ojämn mark eller under mindre än idealiska förhållanden. Svaranden kan ha varit alltför trött när trafiken stannar, eller kan ha påverkats av ett sjukdomstillstånd som diabetes eller hypoglykemi.

En DWI advokat kan också ifrågasätta resultaten av alkohol i blodet tester . Den Breathalyzer får inte kalibreras korrekt, vilket resulterar i en felaktig behandling. Handläggaren får inte administreras testet ordentligt, eller föraren kan ha en redan existerande medicinska tillstånd som registrerar sig som en hög alkohol i blodet procent. De blodprov som togs under den tilltalades fängslande kunde ha varit smittat, felaktigt bearbetas, eller till och med bytt med en annan prov medan polisen. Även om dessa förslag på polisens inkompetens, eller stämpling ljud osannolika eller ogrundad en DWI advokaten har en skyldighet att lägga fram dem som ett rättsligt försvar.

När båda sidorna har lagt fram sina argument inför en domare och /eller jury får svaranden förklaras skyldig eller inte skyldig till DWI. Om svaranden har dömts, en DWI advokat kan argumentera mot en mild dom grundar sig på svarandens förmildrande personliga omständighet eller vilja att söka behandling för alkoholism. Domaren kan välja att dra in eller återkalla svarandens körkort, begränsa svarandens kör rätt till arbete endast, eller möjligen mening en kronisk DWI gärningsmannen till fängelse. En erfaren DWI advokat kan ha möjlighet att förhandla om mest rättvisa villkor möjligt för sin klient, men kan inte etiskt göra några garantier av frikännande eller förmånlig behandling för dem som lagligen har dömts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.