Vad är tekniska kontrollåtgärder?

tekniska kontrollåtgärder är ett mångfacetterat yrke som innebär utformning och konstruktion av dynamiska maskiner och system. Ingenjörer använder matematiska funktioner och modeller för att bestämma hur frågan, mekanisk energi och elektricitet flödet genom en särskild enhet. De föreslår ny design för att öka effektivitet och produktion. De flesta tekniska kontrollåtgärder yrkesverksamma specialiserade på en viss typ av system, t. ex. bilmotorer, trycksatta vattenrör, elektronik eller utrustning till kemiska fabriker.

A kontrollerar ingenjör forskar grundligt de fysiska egenskaperna hos en maskin eller utrustning. Han eller hon beräknar energi-ingång och utgång, och spår flödet av energi i hela systemet. Genom att bilda nya ekvationer och inredning variabler i etablerade matematiska modeller, en ingenjör kan skapa en detaljerad statistisk återgivning av dynamiskt system. Kontrollerna ingenjör justerar variabler och experiment med olika nummer för att avgöra hur man kan maximera produktionen och begränsa energi förlorade på grund av värme, friktion, eller kemiska reaktioner.

Controls teknik är en viktig del av nästan varje industri. Produktionsanläggningar förlita sig på kvalificerade kontroller ingenjörer att förbättra effektiviteten i ett brett spektrum av produkter, bland annat glödlampor, datorer, tv och maskiner av alla slag. Proffs specialiserar ofta i utformningen av kraftfullare motorer för bilar och industriell utrustning. Dessutom, kemisk anläggning ingenjörer vanligtvis bekanta med kontroller tekniska principer, och använda dem till att utveckla mer fyndiga sätt att tillverka eller använda kemisk energi.

Flyg-och rymdindustrin är starkt beroende av tekniska kontrollåtgärder experter. Ingenjörer hjälpa till att utforma säkra och stabila flygplan, helikoptrar, rymdfarkoster och satelliter. En professionell kan specialisera sig på att utforma ett mer kraftfullt system för raketer eller en effektivare propeller system på en helikopter. Med hjälp av deras matematiska system, kontroller ingenjörer kan designa ursprungliga planer och ritningar för andra tekniska experter att följa. Aerospace kontroller ingenjörer ofta samråd under konstruktion, provning, och genomföra faser av ett projekt för att analysera effektiviteten i sina konstruktioner.

En person som vill komma igång med tekniska kontrollåtgärder kan anmäla dig till ett fyraårigt program på ett ackrediterat universitet. Få skolor erbjuder kandidatexamen specifikt tekniska kontrollåtgärder, men en studerande kan bekanta sig grunderna i matematisk konstruktion och dynamiska system i en mekanisk, elektrisk eller kemisk civilingenjörsprogram. En magisterexamen är oftast nödvändigt att lära sig närmare utformningen av disciplin och hitta värdefulla arbetstillfällen. Utexaminerade kan normalt hitta nybörjar arbetstillfällen i kemiska fabriker, forskning och företag utveckling, statliga institutioner och privata företag. Med tid och erfarenhet, en framgångsrik kontroll ingenjör brukar belönas med möjligheten att arbeta självständigt forskningsprojekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.