Vad är en skriftlig körprov?

En skriftlig körkort är det första steget i att erhålla eller förnya ett körkort. I det senare fallet, en del regionala motorfordon avdelningar behöver människor att återerövra skriftliga körkort efter en viss tid eller om de vill få en annan form av licens. Namn för det här testet kan variera, i Storbritannien testet kallas ett körkort teoriprovet och administreras vanligen av Driving Standards Agency (DSA). I USA, administrerar varje lands Department of Motor Vehicles (DMV) och betyg i testet.

Första gången som medborgarna stöter på det skriftliga körkort i exempelvis USA är när de ansöker om en elev tillstånd. Utan godkänd provning kan människor praktiken inte själva kör. Studie för provet skulle kunna ske i en förares utbildning klass, eller det kan vara möjligt att använda DMV häften och studera på egen hand. Detta kan bero på ålder, så många stater inte ger samma slags licens till förare under 18 år. I alla stater, bör det vara möjligt att klara provet genom att studera broschyrer produceras av DMV.

Det finns möjligheter att återerövra skriftliga förarprovet om ett pass inte har uppnåtts. Ibland DMVs får ålägga en väntetid mellan provningar, som kanske får längre med varje misslyckande. Skulle fortsatte fel inträffar, med förarens utbildning klasser kan vara till hjälp.

Medan DMV tester enbart skriftliga, Storbritannien körkort teoriprovet innebär en andra del som kallas riskmedvetande, vilket kräver att påpeka eventuella föraren frågor i en multi -media format. För att förbereda riskmedvetande, kan människor få lite grundläggande förarutbildning och kanske vill titta på video eller DVD-skivor som tillverkas av VSM. Båda delarna av provet måste ha godkänts för att uppfylla normer som antagits av DSA.

Ett skriftligt förarprovet kommer att pröva på kunskap av trafiklagstiftningen och kunde ställa frågor om hastighetsgränser på vissa områden, som i skolan områden, lämpliga manövrer för godkänd annan förare, och rätt till väg frågor. Sådana undersökningar kan också fråga om korrekta förfaranden i vissa körsituationer, exempelvis när du lämnar eller går in en större motorväg. För att få en känsla för vad som kan ställas, kan människor ofta för utvärderingstest eller komplettera dem online, även om varje test kunde ställa lite olika frågor. Det finns många privata förlag som producerar olika studieguider, men det är oftast bäst att först använda DMV eller andra resurser land för studier.

Personer som flyttar från en stat till en annan kan behöva ta en ny skriftliga körprov. Körning lagar kan vara olika i varje region, så det är inte en bra idé att anta att en aktuell licens innebär att känna till lagar. När som helst en person ansöker om ett nytt körkort i en ny stat eller land, bör de få lämpliga häfte att studera för det skriftliga körprov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.