Vad är en personlig vårdgivare?

Begreppet personliga vårdgivare innebär oftast en yrkesutövare som arbetar för att se till behoven hos någon som är i ett eller fler sätt klarar av personlig omvårdnad uppgifter. Detta skulle kunna vara någon med långsiktiga fysiska eller psykiska funktionshinder eller en person som återhämtar sig från en tillfällig invalidiserande sjukdom. Den tid en vårdgivare kan ge till den person som kan vara allt från en timme eller två ett par dagar i veckan till det mesta. Ibland personliga vårdare bor i personens hem och är tillgänglig dygnet runt, men oftare när denna nivå av övervakning behövs två eller flera vårdgivare dela detta ansvar.

Det är inte nödvändigtvis definieras utbildning för personliga vårdgivare. Istället kan få utbildning på arbetsplatsen eller någon är certifierade vårdbiträden. Bör större medicinsk övervakning kan krävas, ett hem sjuksköterska eller besöka sjuksköterska kan användas i stället. All administration av läkemedel, särskilt genom intravenös (IV) linje, kan komma att kräva ytterligare medicinska kompetens en personlig vårdgivare inte kan ge.

Jobb personliga vårdgivare kan variera kraftigt. Dessa arbetare ofta gör hushållsarbete, såsom städning hus, byta sängar, dammsugning, och et cetera. De skulle också kunna handla eller laga mat för sina kunder. Del av arbetet kan mycket vara att hjälpa kunder med personlig omvårdnad behov. De kunde byta blöjor, hjälp med bad /dusch, eller hjälpa till med en rad olika skönhetssalonger uppgifter. Alternativt kan de hjälpa till att lyfta och flytta klienter som har begränsad rörlighet frågor.

I viss utsträckning vårdgivare finns också på plats för att presentera en glad väsen och prata med dem de är vård. Detta kan vara mycket utmanande eftersom vissa patienter är sjuklig, deprimerade eller mycket arg. Å andra sidan har vissa kunder är glada och härliga. Det kan variera från dag och varierar beroende på person, men vårdgivare av detta slag kan få vårdgivare stam och deras enorma löner inte mildra detta. USA: Anställda av detta slag tenderar att göra mellan $ 10-11 amerikanska dollar (USD) en timme eller mindre, lite mer än minimilönen.

Många gånger personliga vårdgivare aktier arbete att ta hand om någon med familjemedlemmar . Alternativt kan anhöriga hamna med på jobbet av vaktmästare för en släkting. För professionella, dela arbetet innebär inte bara att klara av kunden. Vårdare kan behöva att rapportera till, umgås med och stödja andra familjemedlemmar på olika sätt.

Till och med amatör relativa vårdgivare, kan behöva anställa en personlig vårdare då och då. Precis som yrkesutövare omfattas av vårdgivare stam så är direkta familjemedlemmar, kanske mer eftersom de är relaterade till de människor som de bryr sig. Att hitta en balans mellan yrkes-och familjeomsorgen kan vara till stor hjälp för alla, minska betonar att kan kännas i en familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.