Vad är en kristen Seminary?

Kallas ibland för en teologisk skola eller högskola i olika kristna traditioner, en kristen seminarium är en institution som ägnas åt utbildning individer för tjänstgöring som heltidsanställd ministrar inom några gren av den universella kristna kyrkan. Omfattningen av den utbildning som erbjuds vid ett visst seminarium kommer att variera beroende på målen för sponsring valör och de krav som införts för att göra det möjligt för seminariet i landet fullt ackrediterad. Medan många seminarier är sponsrade av en enda kristen valör, är öppna de i regel till alla som anser kallade att bli en minister i någon av de befintliga kyrkor som utgör den kristna familjen.

För det mesta kommer en sökande till en kristen seminarium har redan viss erfarenhet av högre utbildning. Många skolor i teologi kräva att sökandena innehar någon typ av fyraåriga examen från ett ackrediterat universitet, även om det finns några seminarier som kommer att anta sökande som har klarat ett två-åriga utbildningsprogrammet vid ett erkänt universitet. Detta beror på att studier på en kristen seminarium, särskilt protestantiska seminarier, tenderar att fokusera mer på grundläggande kristen etik och traditionella lära, ta hand om de andliga behoven hos congregants och tillhandahålla effektiva pastorala ledarskap.

Även om många seminarier knutna till en viss kristen valör, är det inte ovanligt att kristna av olika ränder att delta i ett seminarium sponsrad av en annan valör. Till exempel en person som önskar utbilda sig för heltidstjänsten i Förenade Kristi kyrka kan välja att gå i ett seminarium sponsrade av en jurisdiktion United Methodist Church eller den kristna kyrkan (Disciples of Christ). Men valörer som tenderar att vara mer specifik i sin tro och praxis kan kräva en kandidat för ministeriet att delta i ett av flera seminarier som är godkända av valör. Detta gäller särskilt för kristna samfund som tenderar att vara mer konservativ i sin inställning till kristen tro och praxis.

En ackrediterad Christian seminariet kräver vanligen ett framgångsrikt slutförande av en fyra års studier innan de beviljar en examen. Som svar på det faktum att många av seminariet dagens studenter arbetar vuxna, nu erbjuder allt fler seminarier klasser nattetid och helger. Medan vissa seminarier kräver dock fortfarande studenter att bo på campus, ett antal nu erbjuda traditionella och icke-traditionella studenter möjlighet att stanna hemma och ta åtminstone en del av sina klasser via distansundervisning. Men många seminarier överväga tid i klass med en instruktör och andra studenter viktiga för inlärningsprocessen när det gäller specifika kurser.

Liksom alla lärosäten, en student kan få en privat stipendium att delta i en kristen seminariet. Stipendiet kan ges av hemlandets församling studenten, eller genom en kapitalförsäkring eller hjälp sponsrat av någon jurisdiktion i en kristen valör. När det gäller kostnad, närvaro vid de flesta seminarier är mycket lik Kursavgifter för en privat sekulärt universitet. Av denna anledning eleverna tycker ofta att stipendier och program bidrag är nödvändiga för att utbilda sig för en karriär inom ministeriet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.