Vad är en fastighetsmäklare?

En fastighetsmäklare är en yrkesman som hjälper säljare säljer en fastighet. Med andra ord är en fastighetsmäklare en mellanhand mellan köpare och säljare. I Förenade kungariket är en fastighetsmäklare också känd som en fastighetsmäklare. En fastighetsmäklare är köparen, men som inte har fullmakt eller rätten att fatta viktiga beslut för kundens räkning.

En fastighetsmäklare har vanligen säljare, känd som fastighetsmäklare, för att bistå honom i försäljningsprocessen. Även om det är möjligt för en fastighetsmäklare att företräda köparen genom att underteckna ett särskilt avtal, de flesta arbetar uteslutande med säljare.

En licens krävs för att agera som en fastighetsmäklare. Detta är särskilt viktigt om pengarna kommer att utbyta händer och om det finns agenter arbetar under tillsyn av mäklare. Olicensierad verksamhet är inte tillåtet såvida inte köparen inte agerar som sin egen fastighetsmäklare, i vilket fall finns det inget behov av ytterligare pappersarbete. För att få en riktig licens egendom mäklare, har en person först ackrediteras som fastighetsmäklare, och sedan ta en 90-timmars kurs och klara ett prov på fastighetsrätt.

En fastighetsmäklare kan erbjuda en rad tjänster, såsom en marknadsanalys av de hem värde, egendom bedömning, dokumentsammanställning, rådgivning och vägledning och auktion tillsyn. Utöver detta bidrar en fastighetsmäklare också med noteringen och annonsering av fastigheten, förhandla pris och utformning stänga register. Det är också möjligt för en fastighetsmäklare att erbjuda hjälp med lån och finansiering, och att organisera "öppet hus" för att visa fastigheten.

En fastighetsmäklare tjänar pengar på provision, vanligen fem till sju procent av det slutliga försäljningspriset för fastigheten. Fasta avgifter är också ett alternativ men inte en populär en. Att arbeta på provision betyder oftast högre fastighetspriser, eftersom fastighetsmäklare kommer att försöka få ut det mesta för dess arbete. Detta kan antingen hjälpa eller skada säljaren, en dyr fastighet tar längre tid att sälja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.