Vad är en Radio Disc Jockey?

En jockey radio skiva, även känd som DJ, är en person som jobbar på en radiostation. Han eller hon ansvarar för att spela musik och sända nyheter i radio. Radion discjockey kan också läsa reklamfilmer på luft och ta emot samtal från lyssnare. Vare presentera en trafik-eller väderleksrapport, chatta med lyssnare per telefon, eller intervjua kändisar, måste en radio discjockey göra det på ett avslappnat och professionellt sätt.

discjockeys ibland få sin utbildning i radiosändningar genom att tjäna en examen i sändning journalistik. De hittar då en praktikplats på en radiostation, få praktisk utbildning inom området. Andra aspirerande DJs kan arbeta på stationer skolan radio innan han blev professionell discjockey. Oavsett vilken väg ett framtida DJ tar, är radioverksamhet ett konkurrensutsatt område som visar sig vara svårt att komma in.

Människor med tydliga talande röster och förmågan att lära komplicerad utrustning har störst chans att hitta ett arbete som en radio discjockey. Discjockeys vanligen till särskilda typer av musik, så de måste känna till olika musikstilar. De måste också kunna tala på ett kunnigt sätt om de valt genrer.

Under en typisk arbetsschema, måste DJs planera sin tid väl. Detta innebär att veta hur mycket tid till förfogande så att musik, reklam, nyheter, intervjuer och chattar passa in i ett schema. De måste också ha förmågan att använda avancerade utrustning som styr musik och ljud. DJs som spelar klubbmusik måste vara skickliga på att blanda musik och rytmer också.

Eftersom radiostationerna spela musik 24 timmar om dygnet, en discjockey kan åläggas att arbeta oortodoxa timmar. Många arbetar sena kvällar och helger. Mer etablerade DJs med en lojal följande kan fungera mer önskvärda tider. Det är viktigt att de nya DJ utvecklar en tilltalande på luft person så att lyssnare fortsätta att lyssna till hans eller hennes radioprogram.

discjockeys göra mer än att bara presentera förinspelad musik på radion. De kan också vara ansvarig för att skriva reklamfilmer och sketcher. Efter att ha skrivit skript utför de materialet. Discjockeys krävs ofta att göra PR-arbete, göra offentliga framträdanden på lokala evenemang och besöker skolor.

Eftersom discjockey vanligen ansvarar för att spela ny musik på luft-, musik-företag skickar ofta nya album av sina artister för DJ: s granskning. Detta ger DJ möjlighet att höra den senaste musiken. Som ett resultat av discjockeys vistelse följa utvecklingen och ibland har möjlighet att påverka smak den lyssnande allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.