Vad är en Forensic Engineer?

en rättsmedicinsk ingenjör är en ingenjör som gäller hans eller hennes teknisk erfarenhet för kriminaltekniska frågor. Kriminaltekniska ingenjörer arbetar vanligtvis med tvistemål som avser produkter som har underlåtit att utföra som förväntat, men de kan också vara inblandade i brottmål, och de kan anmodas att undersöka patenttvister och andra juridiska frågor som kräver insats av en erfaren ingenjör. En typisk kriminaltekniska ingenjör har minst en kandidatexamen inom teknik, och han eller hon kan ha en examen eller två också.

I ett klassiskt exempel på hur rättsmedicinsk teknik kan tillämpas, efter en bro misslyckande, kanske en stad regering kallar en ingenjör för att ta reda på hur och varför bron misslyckats, och som kan vara ansvarig. Advokater och offentliga organ säkerhet kan också använda kriminaltekniska ingenjörer i fall som rör produktansvar, och i andra situationer där fel i en teknisk produkt orsakat ett oönskat resultat. I undersökningar av patentkraven kan rättsmedicinska tekniker undersöka den produkt som patenteras, och avgöra om det verkligen är original.

I brottmål kan en rättsmedicinsk ingenjör prata om olika teknik-relaterade villkor som är relevanta i målet. Om till exempel någon som anklagas för ingivande annan persons bromsslangar med målet att orsaka dem att bryta, vilket leder bromsarna att misslyckas, en rättsmedicinsk ingenjör kunde prata allmänt om hur bromsarna fungerar och vilka tekniker skulle kunna användas för att göra dem misslyckas, och han eller hon kan undersöka fysiska bevis för att se vad som hände, eller om ärendet är giltigt.

Engineering kan också bli aktuell i mer abstrakt sätt, från krav från en svarande som är utformad för att ge ett alibi som kan motbevisas genom en ingenjör, undersöka hemgjorda vapen för att avgöra hur de var konstruerade, vilka kompetens skulle ha behövts för att göra dem, och hur väl de skulle ha arbetat. Kriminaltekniska ingenjörer arbetar både i laboratorium och på fältet, med hänvisning till en mängd verktyg och kompetens för att utföra sitt arbete.

I vissa fall kan en rättsmedicinsk ingenjör anlitas av en myndighet, som en polis. Andra arbetar för företag som specialiserar sig på kriminaltekniska teknik, eller för företag som tillverkar produkter som bilar, som kräver en stor teknisk expertis för att göra sina produkter säkra. Andra kan arbeta som professor eller lärare, som används som kriminalteknisk ingenjörskontor på sidan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.