Vad är certifikat grader?

Det är vanligt att tänka på grader, exempelvis kandidatexamen, som åtskilt från certifikat. Det finns många utbildningsprogram som kallas intyg som fokuserar på en särskild utbildning i ett ämne men tenderar att utelämna den pedagogiska krav på formella examina, särskilt på högskolenivå. Sådana program finns på campus, på handels-och yrkesskolor, och på många ställen på nätet. Efterbehandling dessa program kan ses som att tjäna "certifikat grader", även om det låter oxymoronic.

Utöver det antal certifikat grader som kan tjänas finns det också många människor som har certifiering eller godkännande i vissa områden och som måste regelbundet ta fortbildning för att bibehålla en licens. Detta gäller många yrken, och dessa människor har säkert tjänat grader i det förflutna. Ibland är dessa program kallas påbyggnadsutbildningar och de kan ses som att bibehålla certifikat grader eller helt enkelt bibehålla certifiering.

Omväxlande, istället för att bara underhålla ett certifikat, vissa yrkesutövare söka sant intyg grader att utvidga sina yrkesmässiga repertoar. Människor med grader kan specialisera sig på olika områden. En person med en doktorsexamen i psykologi som kunde delta i ett intyg om utbildningsprogrammet för psykofarmaka. Även om detta inte skulle licensiera psykolog att förskriva läkemedel, han eller hon skulle kunna göra anspråk på expertis inom området. På samma sätt kan sjuksköterskor delta i ett antal utbildningsbevis utbildningsprogram som tillåter dem att arbeta mer utrustning eller för att utföra särskilda medicinska ingrepp.

Å andra sidan är det många som fortfarande visa intyg grader som utbildning som kan leda till arbete och som inte inbegriper normalt traditionell liberal arts studier. På vissa områden, är intyg utbildning som mycket väl, och i andra fall inte vara godtagbar som grader tjänat på fältet. En arbetsplats som vill hyra en revisor, kanske inte är så nöjd med någon som har ett certifikat i redovisning i stället för en examen i ämnet. Det finns fortfarande en viss påverka för de fria konsterna utbildning, men det finns gott om människor som tjänar ett intyg om examen och som är ganska väl rundade.

Det är en övervägande människor ska ha när de tänker på utbildningsprogram. Som nämnts kommer det att finnas några som inte kunde erhållas som en del av en normal grad i alla fall, men vissa av dem kanske inte är så bra mottagande på jobbet världen, om de är behandlade en urvattnad version av sann grad studier. Å andra sidan, intyg program har ofta fördelen av att vara mycket kortare än en högskoleexamen program, och kan ge nödvändig utbildning för att ange eller återinträda i arbetslivet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.