Vad är Video Game Design?

Video speldesign är brukligt att utforma videospel, som namnet antyder. Det handlar om många olika aspekter, inklusive allmänna videospel design, historia, programmering, nivå design, och andra komponenter. Som spel har blivit en enorm industri, videospel design har blivit ett mycket eftertraktat yrke, trots ofta intensivt arbete timmar, relativt mittlinjen löneskalor, och en hög utbrändhet takt. Hela skolan har öppnat med inriktning uteslutande på video speldesign, som en hel generation ser till videospel som en livslång karriär.

Tidigare hanteras en enda person ofta alla aspekter av videospel design, som spel var mycket enklare. En person skulle komma med ett spelkoncept, räkna ut hur att genomföra den, designa enkel grafik, program spelet och bygga nivåer. Med tiden detta blev till små grupper som arbetar på spel, även på större spelföretag. Så småningom blev videospel utforma sin egen grej, och folk började bli kända för sina mönster, med små kändisar bildas i spelvärlden som en följd av en stark känsla för design.

värld av modern videospel design skiljer sig väsentligt från detta, åtminstone i stora företag. Stora videospel företag kan ha hundratals personer som arbetar på en enda titel, uppdelade i olika grupper som kan ha väldigt lite interaktion med varandra. Abstrakt design är i vissa fall, utförs av en individ eller en grupp på egen hand, och då väcks till liv av andra team som ansvarar för konst design, programmering, ljuddesign och röst effekter, karaktärsdesign, och nivå design. Små företag kan fortfarande skapa spel med endast ett fåtal anställda, men liksom ytterligare komplexitet av videospel har till stor del varit balanserad genom kraftiga förbättringar av verktygen för att bygga spel.

utkast från ett videospel design är känd som utforma dokument och oftast lägger fram i detalj varje aspekt av spelet. På detta sätt stora grupper har ett centralt dokument för att se till när en fråga kommer upp, och som arbetar med specifika projekt kan få en känsla för vad den totala omfattningen av spel som de jobbar på är. Ofta en design dokument kommer att kontrollera lätt förutsägbara aspekter av spelet, såsom berättelsen, den nivå design, och den inställningen. En suppleant form av design, iterativ design, föredras ofta för saker som spelmekanik, att det går mekanik att utvecklas och utveckla eftersom spelet håller på att byggas, vilket är användbart eftersom det sätt mekaniker kommer verkligen fungerar kan vara mycket svårt att förutsäga .

På senare år har som fler och fler människor in för att delta i spelet design, ett antal skolor har öppnat som är specialiserade på området. Många av dessa program erbjuds på nätet, men en del traditionell design skolor har också skapat nya program i TV-spelet design. Det finns för-och nackdelar med huvudämne i ett sådant särskilt område, och det finns anhängare och belackare praxis. Anhängare tyder på att det kan vara lättare att landa ett jobb inom området i en särskild examen, som potentiella arbetsgivare kan anta att du har en grundläggande förståelse av bästa praxis. Belackare påpekar att den höga Uppsägningstalet i branschen är det ofta bättre att ha en mer generell examen, till exempel en i konst design eller programmering, så att mellan video game design jobb andra jobb lättare kan uppnås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.