Hur får jag ett online MBA?

En MBA är en examen som kallas Master of Business Administration. Det är en mycket eftertraktad examen för någon som arbetar i en företagsmiljö eller har något att göra med olika aspekter på att driva ett företag. Även andra Examina förs direkt efter att ha fått en grundexamen, som söker en MBA brukar få flera års erfarenhet innan du ansöker. Eftersom denna upplevelse krävs ofta för att bli antagen till ett MBA-program, många väljer nu att behålla nuvarande jobb samtidigt som den grad och väljer att delta på deltid program som en online-MBA-program.

Det första steget för att få en online-MBA är att få tillträde till en av många ansedda skolor som nu erbjuder sådana program. Självklart är det första kravet en grundexamen, och nästa är erfarenhet från näringslivet. Många studenter kommer först att få grundutbildningsprogram grader i en verksamhet som rör disciplin, även om detta inte alltid är ett krav, särskilt om man köper rörelse erfarenhet innan du ansöker. Den viktigaste detalj är att välja ett program som är specifikt för de planer för den enskilde. Många online-MBA-program har en särskild inriktning såsom ekonomi, förvaltning, eller marknadsföring.

Det är viktigt att en online-MBA-program vara ackrediterade också. Det finns olika typer av ackrediteringsorgan för t. ex. regional, distansundervisning, och professionella. Regionala ackreditering bör ges en av sex regionala organen: Middle States kommissionen om högre utbildning, New England Association of skolorna, norra centrala sammanslutningen för skolorna, nordväst sammanslutningen av godkända skolor, eller södra förbundet för skolorna . Professionell ackreditering för handelshögskolor ges av Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business, och distansundervisning rådet är den ackrediterande myndighet för distansutbildning.

När en online-MBA-program har valts är det avgörande att fastställa de specifika krav som varje skola kommer att ha unika kriterier. Vissa skolor får inte kräva en grundexamen i näringslivet, men de kommer att kräva särskild kurs förutsättningar. Dessa klasser måste vidtas innan ett program börjar, eller samtidigt efter det att programmet har startat. Många skolor kräver också viss grad punkt medeltal hög standardiserade tester betyg på antingen GMAT eller GRE och professionella rekommendationer. Om utländska studenter vill gå en online-MBA-program baserade i USA kommer de att ha för att åstadkomma en viss poäng på Test av engelska som främmande språk (TOEFL) också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.