Hur blir jag en speciallärare?

Det tar en hel del tålamod, omsorg, och förståelse för att vara en bra speciallärare. Arbeta med särskilda behov elever kan vara en utmaning, och många dagar kommer att bli en utmaning, men det finns många fler dagar som kommer att segra och en stor känsla av att utföra. Att bli en speciallärare är inte så annorlunda från att bli någon annan typ av lärare. Det finns olika typer av kurser, men processen är fortfarande desamma.

Vägen till att bli en speciallärare börjar med få en kandidatexamen. Många studenter väljer att ta examen i utbildning, och det finns flera högskolor som erbjuder en fyraårig examen i specialpedagogik. En examen är dock inte nödvändigt, eftersom det är möjligt att gå utbildningen klasser senare och samtidigt erhålla din undervisning certifieringen.

Det finns mer specialiserade klasser för att när de förbereder sig för en speciallärare. Kurser som pedagogisk psykologi, juridiska frågor inom specialundervisningen och kurser strategi för lärare till barn med funktionshinder är alla vanliga. Olika stater har olika utbildning krav, men de flesta kräver att studenterna tar en hel del kurser som specialiserat sig på barn med särskilda behov.

Student undervisning ger blivande lärare en chans att arbeta med studenter och få en känsla för jobbet. Detta är en av de mest värdefulla erfarenheter en elev kommer att ha innan man går in i yrket som lärare själva. I slutet av sin tid i klassrummet där de placeras, kommer eleverna har lärt sig många av de färdigheter de behöver för att bli skickliga specialundervisning lärare.

Efter examen från en kandidatexamen program, de flesta stater kräver att elever återvänder till skolan för en referens inom specialundervisningen innan de får undervisa. Vissa stater tillåter elever att undervisa och samtidigt avsluta en credential program, och ett fåtal stater inte kräver extra år alls. Efter examen från programmet kan eleverna avsluta sin lärare certifiering som krävs för att bli specialpedagog lärare.

Alla blivande lärare är skyldiga att tentera lärarkompetens innan du börjar sin undervisning karriär. Dessa bedömningar test är utformat för att testa eleverna om deras kunskaper om undervisningsmetoder och, i detta fall, frågor i specialundervisning. Vissa stater kräver framtida lärare att ta dessa prov innan studenten undervisning, men nästan alla som är intresserade av en lärarkarriär måste ta dem så småningom.

Det sista steget till att bli en speciallärare är att ansöka om certifiering. Efter att ha träffat alla andra krav, är detta steg lätt. Det är vanligtvis en avgift som skall lämnas in med pappersarbete och sedan, efter godkännande, en lärare kan börja sitt första år officiellt på jobbet. Det är viktigt att vara medveten om att olika länder har olika krav på certifieringen. Många stater kommer dock att ära en undervisning licens från en annan stat utan läraren måste fullgöra ytterligare krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.