Hur blir jag en psykisk Socialarbetare?

Det finns en rad olika yrken vård som kan hjälpa till att utveckla de färdigheter som krävs för att bli en psykiatrisk socialarbetare. I denna position, ansvar för bland annat hantering av en specifik kund lista, hjälpa människor som behöver få tillgång till hälsovård, och inrättande av en stödstruktur under återhämtning. Några av de bästa psykiatriska socialarbetarna har övervunnit personlig tragedi eller sjukdom och kan erbjuda en kombination av medkänsla och stöd.

Som en socialarbetare, möjligheterna till sysselsättning finns i myndigheter, sjukhus, fängelser och långa omsorg faciliteter. Specialisering inom psykiatrin ger tillgång till positioner som är inriktade på kunder arbetar med psykisk sjukdom eller missbruk. En kriminalregistret och bakgrund kontrollera är viktigt i denna roll för att kunna skydda kunder och minimera ansvar för tjänsteleverantören.

Alla som vill bli en psykiatrisk socialarbetare måste fylla i en examen i socialt arbete från en ackrediterad institution. En högskoleexamen i socialt arbete är normalt en master's nivå programmet, vilket kräver ett totalt sju till åtta år på heltid i skolan för att slutföra. Vissa skolor erbjuder psykiatrisk utbildning som en del av standardprogram, medan andra erbjuder en eftergymnasial certifikat inom psykiatrin.

Många skolor erbjuder överbryggande program för personer som har examen från en högskola eller ett universitet hälsovetenskap program. Dessa program tillåter kandidater att ändra programmet för att ge beröm för tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Professionell rekommendationsbrev från handledare eller förvaltare kan krävas. Prata med antagningen rådgivare att lära sig vad processen innebär.

Relaterade arbetslivserfarenhet inkluderar sjuksköterska, socionom, sjuksköterska assistent, eller personlig-stöd arbetstagare. Alla dessa positioner ger fronten vård till personer med olika psykiska och fysiska Aliments. Han eller hon blir bekant med den sociala service nätverk, samt att hantera flera kunder. Förmågan att arbeta med en rad olika personligheter och samordna administrativa verksamhet är nödvändig för att bli en psykiatrisk socialarbetare. Människor som föredrar att arbeta självständigt och tycker inte arbetar under tryck kommer att finna denna position frustrerande.

Andelen jobb utbrändhet är mycket hög när du blir en psykiatrisk socialarbetare. Vanligtvis är det bästa sättet att hantera press och stress av sin ställning för att odla och upprätthålla ett gott arbete och privatliv. Tänk på att karriärutveckling möjligheter är det bästa sättet att övergången din karriär till nästa nivå. Ta klasser i ledningen och andra färdigheter att hjälpa till med denna förändring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.