Hur blir jag en personlig virtuell assistent?

Medan formell utbildning för att bli en personlig virtuell assistent behöver i regel inte, du måste ha den erfarenhet och kompetens. Minst ett år eller två av kontor erfarenhet på plats skulle vara att föredra. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta för kunder på ett distansarbete grund. Om du vill bli en personlig virtuell assistent bör du vara väl organiserade och kunna kommunicera professionellt i alla lägen.

Den personliga assistenten rekrytering företagen har virtual-baserade lediga. Du kan kontakta några av dessa organ att ta reda på vilken kompetens deras kunder söker efter i personliga virtuella assistenter. God datorvana och förmåga att kommunicera är viktigast, men kunderna kan föredra att du har praktisk erfarenhet av vissa program. Om du har erfarenhet av att använda denna programvara kan detta sätta dig över andra kandidater för jobbet.

Marknadsföring dina tjänster samt ansöker om distansarbete skrivfel eller assistent jobb är viktigt om du hoppas bli en personlig virtuell assistent med en stor arbetsbelastning. Du bör placera annonser på nätet ofta. Ett annat sätt att hitta affärsmöjligheter är att se små, en enskild firma webbplatser och kontakta dem för att erbjuda dina tjänster. Var beredd på att låta varje prospektering veta hur din virtuella assistent tjänster kan hjälpa honom eller henne och till vilken kostnad. För att bli en personlig virtuell assistent som är i efterfrågan, du måste aktivt marknadsföra dina tjänster till dina potentiella kunder på en regelbunden basis.

Deltagande småföretag seminarier eller evenemang i ditt område kan ge dig en möjlighet att dela ut ditt visitkort till potentiella kunder. Lokala affärsmän kan vilja träffa dig personligen ibland inte bara att ha en personlig assistent på en helt virtuell basis. Detta kan vara ett bra sätt att göra affärskontakter för framtida referenser. Det är viktigt att ha goda affärer referenser och en grupp av nöjda kunder om du vill bli en personlig virtuell assistent.

Du bör hålla din avgift konkurrenskraftiga men undvika att gå för lågt i pris, eftersom det kan vara svårt att höja avgifter när du har redan etablerat en betydande kundbas. Bestäm hur mycket tid klientarbete kan ta dig till klar innan du uppge ditt pris. Om du fokuserar på att ge utmärkt valuta för dina tjänster rätt från det att du först bli en personlig virtuell assistent kan du bygga klient förtroende och få hänvisningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.