Hur blir jag en lobbyist?

För de som känner starkt för en fråga, och vill uttrycka dessa åsikter till sina representanter, det är verkligen ingen process som krävs för att bli en lobbyist. Allt som krävs är förmågan, antingen genom brev, telefonsamtal eller personliga besök, att göra sina synpunkter. För dem som vill att lobba professionellt, men det finns vissa andra åtgärder som måste slutföras.

I de flesta fall kommer de som får betalt för att lobba vara skyldiga att registrera sig hos regeringen. Denna information är vanligtvis offentlig, vilket innebär att vem som helst kan begära dessa uppgifter. De som mest sannolikt att begära information är de politiska partierna och medier. På vissa ställen, en person som registrerats som en lobbyist måste bära en bricka identifierar sig som en lobbyist. Reglerna för att bli en registrerad lobbyist varierar från land till land, och det kan finnas ytterligare krav för dem som vill att lobba på nationell nivå.

För att ta reda vad som behövs i ditt tillstånd, kontakta din lagstiftande tjänster presidium. Namnet på detta kontor kan vara något olika i olika stater, men den funktionen kommer att vara mycket lika. Det är denna myndighet som ansvarar för registrering av lobbyister och ge någon information om etik och protokoll. Även anställda som lobbyn frivilligt för en fråga sina arbetsgivare bryr sig om kan behöva registrera dig. Ofta beror detta på hur många gånger på ett år, eller session, en anställd på plats främja en agenda.

Det finns två vanliga vidtas spår att bli en lobbyist i en yrkesroll. En del hyrs efter college av företag och organisationer som vill påverka lagstiftarna på sin sida viktiga frågor. Andra blir lobbyister efter att ha fått stor erfarenhet inom ett visst område. Till exempel kan en miljö vetenskapsman bli en lobbyist efter att ha publicerat flera rapporter och arbetar på lösningar. Lobbying kan vara nästa logiska steg för att främja dessa idéer.

De som planerar en karriär som lobbyist omedelbart efter examen från högskolan ofta kommer från en av två grad spår, PR eller statsvetenskap. Båda utbildningsprogrammen ge den studerande en bra bakgrund för att hantera människor och platser övertalning, som är viktiga färdigheter för alla som vill bli en lobbyist. De som vill anställa dessa studenter som lobbyister kan komma att se frågor ur en filosofisk synvinkel snarare än en teknisk. Detta beror på att dessa personer ofta har liten teknisk kunskap om något särskilt ämnesområde.

En expert på ett område kan bli en lobbyist som en naturlig utveckling av sin karriär. Efter lämplig erfarenhet vunnits, personens organisation kan begära att de lobby för orsaken antingen staten eller nationell nivå. Ofta kommer en sådan person har redan fått viss kontakt, kanske till och med förtroendevalda. Detta kan ge en bra väg genom att fullgöra andra förtroendevalda har möjlighet att påverka viss fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.