Hur blir jag en IT-infrastruktur Manager?

de steg som krävs för att bli en IT-infrastruktur chef varierar, men vanligtvis omfattar en kombination av omfattande, formell utbildning och erfarenhet inom IT-arkitektur. Begreppet informationsteknik (IT) infrastruktur omfattar hårdvara, ledningar, servrar, back-ups och andra saker som krävs för att driva och stödja ett datornätverk. Ett IT infrastrukturförvaltare är normalt ansvarar för all datorutrustning inom en byggnad eller företag. Mycket stora insatser kan ha flera chefer, alla som rapporterar till en lösning arkitekt eller liknande situation.

Människor som är detalj-orienterad, tekniskt lagd och tycker om att lära är bäst lämpade för att bli en IT-infrastruktur chef. Den primära roll IT-infrastruktur chef är att utvärdera den tekniska lösningar för företagens behov i organisationen och finna bästa möjliga verktyg för att möta dessa behov. Till exempel kan ett växande företag upptäcker att större tillgång personalen måste till försäljning av datorer och bokföring. Detta kommer att kräva ökad hårdvara, nätverk switchar, routrar och servrar för att stödja denna tillväxt.

Typiskt att processen bli en IT-infrastruktur chef börjar med eftergymnasial utbildning. En högskoleexamen i datalogi eller systemarkitektur är ganska vanligt. Vissa människor har avlagda examina inom näringslivet eller andra områden, och därefter har fullgjort en särskild certifiering eller utbildningsprogram inom infrastruktur, nätverk, eller färdigheter.

För att förbättra sin karriär i ledningsbeslut, många kompletta ytterligare utbildning. Detta kan innefatta en Master of Business Administration (MBA), förvaltning program certifikat, eller en mer specifik studier som fokuserar på en känd svaghet. Till exempel kan någon som har svårt med skriftlig kommunikation vara bättre att ta en kurs i denna färdighet än annan teknik kurs.

Det finns två områden av liknande arbete erfarenhet som kan hjälpa dig att bli en IT-infrastruktur chef: ledarskap och prioriteringar. Erfarenhet av ledarskap kan erhållas genom korta perioder som en tillfällig eller projektledare. Leder ett stort projekt för en volontär organ eller samhällsorganisation är ett bra sätt att utveckla dessa färdigheter i en låg risk miljö. Det finns särskilda misstag som nästan alla ledare gör, och det är ofta värdefullt att lära av dessa misstag utanför arbetsplatsen.

Prioritetsordningen är viktigt när du blir en IT-infrastruktur chef. Det finns vanligtvis flera hårdvara projekt händer samtidigt, med ökande krav på att producera i tid, inom en begränsad budget. Hur hantera och lösa dessa frågor är en utmaning för alla chefer. Öva och tillämpa tekniker för att hantera användarnas förväntningar och se till att tidsramarna för projekten är avgörande för din fortsatta karriär framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.