Hur blir jag en Diplomat?

Nästan varje nation i världen har ägnat anställda som är utstationerade i en ambassad kontor i ett annat land. Det primära ansvaret för en diplomat är att utföra offentliga tjänster för ett lands medborgare utomlands och representera regeringen under statens funktioner. Varje lands regering beslutar om att lokalisera en ambassad, som utses till tjänsten och längden på uppdraget. Bland de saker du behöver för att bli en diplomat är kompetens, språkkunskaper och en tillfredsställande säkerhetsprövning.

De exakta kraven för att bli en diplomat varierar efter land. Men alla positioner har liknande grundläggande krav och olika expertområden som krävs för att lyckas. Människor som är naturligt utåtriktad, är skicklig med språk och kan använda kunskaper konfliktlösning att desarmera en situation kan njuta av att arbeta som diplomater. En karriär i diplomatisk tjänst innebär bor i olika länder som arbetar med lokala regeringar och ge stöd vid behov.

Det första kravet för att bli en diplomat är stödberättigande. Sökande skall vara en medborgare och en rättslig vuxen. I idealfallet har eftergymnasial utbildning genomförts framgångsrikt vid en ackrediterad skola. Utbildningen kan vara i flera olika ämnen, med humaniora är de mest populära.

Språkkunskaper är mycket viktiga för alla som vill bli diplomat. Lär dig tala flytande på alla officiella språk är obligatoriskt, och förmågan att snabbt lära sig nya språk med en hög grad av skicklighet anses vara en värdefull tillgång. Förutom utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation, bör sökande vara väl förtrogen med internationell tullen för offentliga evenemang såsom bröllop och begravningar.

En fullständig säkerhetsprövning är standard och inkluderar en kontroll för kriminalregistret samt finansiella och kreditvärdighet. Vissa regeringar även läkemedel och hälsokontroller i ansökningsprocessen. Dessa kontroller anses vara det bästa sättet att undvika den potential som en pinsam situation. Alla exempel eller anamnes på dåligt omdöme eller dålig beslut kommer att ha en negativ inverkan på din ansökan om att bli diplomat.

I de flesta länder finns tentor krävs som en del av ansökningsprocessen. Dessa prov kan vara i skriftlig form, muntlig form eller både och. Poster vanligtvis med på tentamen omfattar historia av landet, internationell politik, förtrogenhet med världen historia och geografi och kritiskt tänkande.

Det finns en rad privata skolor som erbjuder förberedande kurser för att förbereda dessa tentor. Läroböcker, material online och arbetsböcker alla stora referensmaterial som kan användas för att förbereda sig. Du bör forskning proven i förväg så att du kan bestämma hur länge de kommer att vara, formatet och genomströmningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.