Hur blir jag en Composer?

Det finns många sätt att bli en kompositör, och detta är särskilt tydligt när folk tittar på historien om musik och de som har bidragit till detta. Mozart skrev pjäser och ändå ett förskolebarn, till exempel, medan Danny Elfman började en framgångsrik karriär i filmbranschen efter många år deltagit i ett rockband. Även om många skillnader skilja dessa två män, finns det en röd tråd: talang och skicklighet i att skriva musik i en uppsjö av forum. Hur människor tar sig dit är mycket beroende av en mängd olika saker.

En traditionell artikel om detta ämne skulle föreslå alla som vill bli en tonsättare bör ha formell utbildning. Detta skulle kunna delta i band, orkestrar eller dylikt och vara professionell undervisning i hur du spelar musik. Dessa förslag är inte dåligt, och säkert många som kommer till denna typ av arbete har gott om utbildning som skulle kunna omfatta privatlektioner, och gymnasiet och universitetsstudier i komposition. Många människor med den bakgrunden är högt begåvade människor som blivit känd genom sina kompositioner.

Baksidan är antalet kompositörer som har liten eller ingen formell utbildning. Vissa kanske inte ens läsa noter. Istället kan de vända sig till önskan att bli en kompositör genom ren talang och kärlek att skapa musik. Medan den traditionella metoden kan bli mer framgångsrik, talang ensam metod kan fungera för en del av tiden.

Eftersom sammansättningen är komplicerad, att förstå andra musikinstrument är avgörande. Även om någon bara vill bli en kompositör för en tre-delad band, måste gitarrist förstå hur basljud, och hur man skriver bas ackompanjemang. De flesta människor gör bättre om de läser musik och kan skriva det, men det finns en mängd program som är användbara, inklusive program som GarageBand ®. Faktum är att många program fylla i själva noter av olika instrument, oavsett om en pjäs är för ett instrument eller 50 av dem. Detta tillåter människor att höra och förstå hur melodier och harmonier arbeta tillsammans.

Det är rättvist att säga att komponera är inte lätt och hur man blir en kompositör som är framgångsrik kan kräva ytterligare skrift. Inte alla människor göra det i detta yrke, oavsett om de har lång utbildning eller inte. En sak som kan hjälpa redan deltar i musikvärlden på något sätt. Detta skulle kunna innebära att spela i en orkester eller ett band, ledande, undervisning musik eller deltar i något annat avseende. Generellt mer offentlig inblandning, desto bättre, när det börjar bli dags att försöka ha utfört bitar. Någon som utför en stat symfoni kan ha fler möjligheter att visa upp musik, till exempel.

Om ett par bitar börjar att få meddelande kan kompositörer säker agenter. Detta kan bidra till att ge kompositioner större spridning, och framför allt spelat in en serie artiklar kan vara användbart att få meddelande. När lycklig, mer fokus på det arbete som resulterar i godkännande, vilket kan leda till erbjudanden om att komponera för specifika tillfällen eller produktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.