Hur Läkare lära dig att operera?

En kirurg är en typ av läkare som är specialiserad på behandling av sjukdom och skador till driftskostnader för patienten. Kirurgi kan bli relativt små, exempelvis att stygn för att binda ihop ett litet sår eller extremt viktiga, som att öppna en patient för att ersätta en viktig orgel.

Vägen läkarna ta att lära sig att utföra kirurgiska ingrepp inte lätt. Det kräver många tusentals timmar av intensiva studier och praktik innan de deklarerades redo att utföra på en levande, mänsklig varelse. Den genomsnittliga tiden till att bli en kirurg, efter genomförandet av en hög skolutbildning, är cirka tolv år.

Den normala vägen till att bli en kirurg börjar med en grundutbildning med inriktning på biologi. Studenter bedriver medicinsk skola vidta ett antal biologi och klasser fysiologi samt organisk kemi och grundläggande fysik. Elever som känner att de vill lära sig att operera, ofta tar valfria fokus på djupet på anatomi. Frivilligt arbete vanligen utförs i fri tid, och praktik kan bedrivas under sommaren sikt. På detta sätt en potential kirurg blir bekant med sjukhusmiljön, redan före början forskarskolan, så att de kommer att ha mindre att anpassa sig till när de börjar sina studier på allvar.

Forskarskolor inom medicinen är mycket konkurrenskraftiga i USA och de flesta europeiska länder, med dem som vill lära sig att operera vara en av de mest eftertraktade specialiteter i denna redan fullsatt arena. I USA medicinska skolor kräver standardiserade provresultat från MCAT (Medical College Antagningsnämnd Test).

Under de första två åren, medicinstuderande tillbringar merparten av sin tid i klasserna liknar deras grundutbildning, men mer utmanande. Förutom gräver djupare i ämnen de redan har börjat studera, börjar de också lära processuella information, t. ex. hur du ska ta sjukdomsredogörelser och göra diagnoser. De flesta skolor erbjuder även möjligheter för studenter med en kirurgisk inriktning att arbeta för mänskliga kadaver för att få en bättre förståelse för kirurgiska processen.

De sista två åren av läkarutbildningen består av en metod för undervisning mer som en lärlingsutbildning än en vanlig klassrumsmiljö. Studenterna arbetar med verkliga patienter, samtidigt som observeras av erfarna kirurger, för att få själv erfarenhet inom området. Förutom deras fokusområde är läkarstudenter som krävs för att rotera genom andra områden, såsom pediatrik, internmedicin, och obstetrik, för att få en mer holistisk känsla för den medicinska världen de kommer att arbeta inom.

Efter Medical School läkaren ingår ett boende. Under sin hemvist läkaren betalas ut, och arbetar i en verklig sjukhus, arbetar på verkliga patienter. De är under noggrann övervakning av styrelseledamöter, som observerar sitt arbete, och denna gång används för att ytterligare finslipa de olika expertområden som de har fått under sin formella utbildning. Slutligen tillbringade allt det hårda arbetet att lära sig att operera, lönar sig.

Residens kan vara allt från två till sex år, och efter slutförandet kirurgen är redo att slå ut på egen hand , antingen som en full kirurg på sjukhuset de tjänade sitt hemvist i, eller i en annan praxis. För dem som vill lära sig att operera, är den väg ett utmanande men givande en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.