Vilka olika typer av VVS-arbete?

Rörmokare är handelsresande som installerar, reparerar och underhålla rörsystem och relaterade inventarier. Sådana system kan omfatta vattenförsörjning, sanitära gödselhantering, eller till och distribution av ånga och gaser. Rörmokare är också ansvariga för ventilen och dränering rörledningar samt rörledningar som används i värme-och kylsystem.

Sökande som söker VVS-arbete kan hitta positioner i många olika typer av företag. Bostäder VVS-företag installera nya VVS-system i en-och flerfamiljshus hem och lägenheter. De också kallas in för att fixa tilltäppta rör eller andra problem när systemet inte uppfyller korrekt. De som överväger bostäder VVS-arbete bör vara förberedda på oregelbundna scheman, eftersom de kan vara på kalla natten eller på helger och helgdagar.

Kommersiella VVS yrkesverksamma installera nya rör och fixturer i kommersiella byggnader som skolor och sjukhus. Vissa rörmokare kan fokusera på allmänna vatten-och sanitära rör, medan andra är specialiserade på sprinklersystem eller gas rör. Sökande som inte kan hitta VVS-arbete i bostäder och kommersiella aspekter kanske också vill överväga statligt eller kommunalt positioner. Staden och delstatsregeringar hyra rörmokare att installera nya vatten-och avloppssystem, och även att fungera som inspektörer för system installerade av andra. Kommunal VVS arbete ofta innebär stor skala rörledningar och mer komplexa system VVS.

Vägen till arbete som rörmokare är ganska vanligt i stora delar av världen. Sökande börja som lärlingar, där de lär sig sin handel genom klassrummet och på arbetsplatsen. En lärling fungerar inte utan övervakning av en mer erfaren rörmokare. För att bli en lärling, kandidater kan följa program som har skapats av lokala fackföreningar eller skolor handeln. Beroende på region, en lärlingsutbildning kan vara från två till fem år.

Efter en lärling har framgångsrikt avslutat sin utbildning kan han fungera som en gesäll. En gesäll rörmokare kan arbeta utan tillsyn och kan också övervaka och utbilda andra. Efter en tid i denna roll kan gesäll bedriva licensiering eller certifiering som en mästare rörmokaren. Detta kräver normalt ett visst antal år på jobbet tillsammans med slutförandet av en examen. En mästare rörmokaren kan utföra nästan alla typer av VVS-arbete, och kan även få bygglov.

I USA är VVS-licenser och intyg utfärdat av enskilda stater. Krav kan skilja sig något, men de flesta licenser kan överlåtas mellan delstater i USA. I Storbritannien är VVS tillstånd övervakas av Chartered Institute of VVS-ingenjörer. De flesta europeiska länder har också sina egna individuella tillstånd program och organisationer på plats för rörmokare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.