Vilka är de olika typerna av detektivarbete?

Detectives är utredare som utför detektivarbete för lokala, statliga och andra behörighetsfrågor organ. Dessa yrkesgrupper har ansvar för att inleda utredningar, analysera underlag och uppföljning av leder. Några detektiver specialiserade på olika typer av detektivarbete såsom automatisk brottslighet, penningtvätt och konst stöld.

privatdetektiver är oberoende entreprenörer som utför detektivarbete för privata företag och medborgare. De spelar ofta tillsyn över sökande för arbetstagarnas ersättning advokater och försäkringsbolag. Andra uppgifter en privatdetektiv tar på kör säkerhetsprövning och utreda anklagelser om otrohet för kunderna. Några detektiver arbeta i ett säkerhetsteam för högprofilerade kunder som kändisar och regeringstjänstemän.

En försvunnen person detektivarbete gör detektivarbete med Federal Bureau of Investigations (FBI) och andra brottsbekämpande organ. Denna typ av detektiv undersöker fall av försvunna vuxna och barn från alla stater och jurisdiktioner. Utredaren har att pröva ärendet, intervju familjemedlemmar och vänner och se till att media får ut uppgifter om den saknade personen. Detektiver som hjälper till saknade personer fall kan fungera på senaste fallen eller kalla fall som är 10 och 20 år gamla.

Lokala polisinrättningar hyra brukar narkotika detektiver för detektivarbete om försäljning av illegal narkotika. Dessa detektiver arbete med infiltration och träffa misstänkta langare att bekräfta narkotika affärer. Narkotika personal recension också fall med narkotikarelaterade brott för att se om det finns några kopplingar till andra påstådda langare. I federal fall kan narkotika detektiv måste ge vittnesbörd om vad han bevittnade under drogen köpa. Vissa situationer kan kräva utredaren att infiltrera grupper av personer som misstänks för narkotikahandel.

våldsbrott detektiver utföra detektivarbete med statliga och federala myndigheter samt andra behörighetsfrågor avdelningar. Några av de onda brott som dessa yrkesmän undersöka är mord, våldsbrott och misshandel och sexuella övergrepp. De flesta av de detektiver som övervakar dessa fall tala med offer eller vittnen, begära journaler från sjukhus, och samla in bevis från brottsplatser. Uppdragen även söka databaser och ansvarar för proven röst analys.

Några detektiver har nått fantastiska framgångar, såsom Francois Vidocq. Francois Vidocq var en detektiv som organiserade den första polisen i Frankrike. En skotsk amerikansk detektiv vid namn Allan Pinkerton blev berömd för att skapa Pinkerton detektivbyrå, den första privata detektivbyrå i USA. Historierna om fiktiva mästare detektiven Sherlock Holmes, skriven av den brittiska författaren Sir Arthur Conan Doyle, har sålt i miljontals exemplar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.