Vilka är de olika medicinska sonography jobb?

En sonographer är utbildad i att använda ett sonography maskin att ta visuella bilder av inre organ och strukturer. Sonography, allmänt känd som ultraljud, är en medicinsk åtgärd som används för stöd vid diagnos av många besvär, skador och sjukdomar med hjälp av en givare och en dator. Givaren, då rullade över kroppsdel, sänder ut högfrekventa ljudvågor. Dessa ljudvågor studsa av de inre organen och strukturer och analyseras sedan av datorn för att framställa bilder.

Det finns en mängd olika medicinska sonography lediga jobb till en välutbildad tekniker. Utbildning för olika medicinska sonography jobb varierar från ett års certifiering till en fyra-åriga utbildningsprogrammet. Vissa mer specialiserade medicinska områden kräver ytterligare utbildning.

Medicin sonography jobb är vanligast i ett sjukhus, klinik inställning eller avbildning centrum. Karriärmöjligheter finns även i privat praxis, laboratorier och olika sjukvårdsinrättningar som rutinmässigt köra diagnostiska testmetoder. Men för dem som föredrar mindre kontakt med patienter, medicinsk arbetstillfällen sonography finns också med forskning och utveckling av ny teknik, försäljning av maskiner och utbildning, för att nämna några.

Vissa medicinska sonographers väljer att specialisera sig. Med andra ord, de har stor kunskap om ett tillstånd eller sjukdom, t. ex. graviditet genom obstetrik och gynekologi, eller cancer. Sonography jobb finns även med att samarbeta med vissa kroppsdelar eller system. Till exempel några sonography yrkesverksamma specialiserade på oftalmologi, eller bedömning av ögat, medan andra utföra denna procedur för att bedöma hjärtat. Det finns även platser där det sonography utvärderar kroppens system. Vaskulär teknologer fokusera på blodkärl och blodflöde. Neurosonographers, å andra sidan, tar bilder i nervsystemet och hjärnan.

Medical sonography arbetstillfällen kan heltid, deltid eller har flexibla scheman. Sonographers kan vara anställda av hamnanläggningen eller läggs ut och resa från uppdrag till uppdrag. Eftersom sonography är ett diagnostiskt verktyg för att bedöma en patients hälsa, måste många sonographers, särskilt de som arbetar inom ett sjukhus, att finnas tillgänglig på helger och helgdagar. I många fall måste sonographers vara jour för nödfall.

Eftersom ultraljud har blivit det bästa sättet jämfört med traditionella röntgenundersökningar, medicinska sonographer jobb är i hög efterfrågan. Med den snabba teknikutvecklingen utsikterna för den medicinska sonographers har utvidgats till att omfatta mobila tjänster. Dessutom har många begränsad kontakt med patienter positioner tagits fram som kan vara kreativa möjligheter till karriärutveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.