Vilka är de olika kliniska farmaceut jobb?

klinisk farmaci är i allmänhet ett dynamiskt område med många olika arbetstillfällen. Till exempel, klinisk farmaceut jobb finns i ett stort antal inställningar. Sådana apotekare kan arbeta på sjukhus, vårdcentraler, apotek, forskningslaboratorier, och akademiska institutioner. De kan också åläggas att utföra en mängd olika funktioner, som övervakning recept, förbereda droger, och mentorskap apotekspersonal praktikanter. Den röda tråden mellan de olika kliniska farmaceut arbetstillfällen är en allmän betoning på begreppet patientvården. Detta innebär att dessa professionella arbete med att främja och se till att läkemedel används på ett säkert och effektivt sätt.

Kliniska farmaceuter har i allmänhet en omfattande utbildningsbakgrund. Som sådana kommer de vanligtvis har tjänat en doktor för farmaci examen. De är vanligtvis väl bevandrade inom områden som läkemedel, kliniska vetenskaper, beteendevetenskap och medicinsk etik.

En av de grundläggande skillnaderna mellan de olika kliniska farmaceut arbetstillfällen är arbetsmiljön. Till exempel kommer en del apotekare arbetar på sjukhus-administrera läkemedel till patienterna medan spårning av läkemedel "vilka verkningar, och se till att vården fått är optimal. Denna typ av kliniska farmaceuter arbetar i allmänhet ett nära samarbete med läkare och sjuksköterskor, för att maximera patientens vård. Farmaceuter får diskutera med en läkare, den bästa möjliga läkemedelsbehandling för patienten. I denna egenskap kan en klinisk farmaceut hjälp för att avgöra lämplig dosering, och göra personalen medveten om eventuella biverkningar relaterade till en drog.

En farmaceut som arbetar på en klinik kommer att ha mycket samma ansvar som en som arbetar på sjukhus. Många gånger han eller hon kommer att krävas för att ge instruktioner eller information om droger till den medicinska personalen. Detta kan omfatta en allmän introduktion till olika läkemedel som finns på marknaden och deras fördelar och nackdelar. Han eller hon kan också utbilda personalen för korrekt användning och administrering av läkemedel. Detta kan vid sidan av sina övriga skyldigheter att säkra kvaliteten patientvården. Ibland kommer den kliniska farmaceut också drog beställningar på anläggningen.

Vissa kliniska farmaceut arbetstillfällen innebär ett mentorskap eller instruktion roll. Detta innebär oftast att dessa yrkesutövare övervaka unga farmaceut praktikanter i olika uppgifter, såsom utarbetande av läkemedel för patient. De får även bekanta praktikanter med olika typer av läkemedel som finns tillgängliga. Kliniska farmaceuter kan också arbeta i en helt akademisk roll, genom att tala på konferenser och skriva forskningsrapporter för kvalitetsgranskade vetenskapliga tidskrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.