Vilka är de olika kirurgiska tekniker jobb?

En kirurgiska tekniker är en läkare som arbetar främst i operationssalen. Som medlem av kirurgerna, en kirurgisk tekniker brukar fungera under ledning av en kirurg eller sjuksköterska. Andra namn de yrkesverksammas omfattar kirurgiska tekniker, kirurgiska assistenter och kirurgisk Techs. Deras främsta uppgift är att bistå kirurgen under en operation, men de vanligen utför olika andra uppgifter i operationssalen både före och efter operation.

Den största leverantören av kirurgiska tekniker arbetstillfällen är sjukhus, även läkarmottagningar , kliniker och öppenvården ger också arbetstillfällen. Ett litet antal tekniker, som kallas privat buskmarker, arbeta för kirurger som sätter samman sin egen speciella grupper för att tillhandahålla tjänster såsom organtransplantationer. Andra arbetar som lärare eller konsulter inom kirurgiska tekniska området och några kombinera sina medicinska expertisen med arbete i andra yrken, till exempel skriva och fotografera.

Även om specifika arbetsuppgifter varierar beroende på plats och uppdrag, kirurgiska jobb tekniker vanligtvis involvera få operationssalen redo för ett förfarande. Före en operation, tekniker sterilisera utrustning och instrument och se till att utrustningen fungerar. De kan också montera instrument, lösningar och sterila draperier för att användas under operationen.

kirurgiska tekniker kan också bidra till att förbereda patienter för operation. De raka, rena och desinficera snittet området innan patienten går till operationssalen. Väl inne i operationssalen, hjälper de vanligtvis få patienten ligger på bordet, övervaka vitala tecken, och hjälper kirurgen och sjuksköterskor ut på sterila kirurgiska kläder.

Under ett kirurgiskt ingrepp, kirurgiska tekniker bistå kirurgen genom att skicka instrument och utrustning. Andra kirurgiska tekniker jobb kan skärande stygn, innehav upprullningsdon, och bidrar till att räkna nålar, svampar och andra förnödenheter. Tekniker kan också hjälpa till att sammanställa och bortskaffande av prover som tagits för biopsi. Vissa kan hjälpa gälla bandage på snitt och hjälpa till med medicinering beredning.

Efter operation, tekniker hjälper ofta transportera patienten till återhämtningen området. De gör smutsiga instrument och leveranser från operationssalen och ta hand om utrustningen. De rena normalt operationssalen och förnya det med leveranser.

Människor med kirurgiska tekniker jobb kan gå vidare med utbildning inom specialområden. Vissa väljer att specialisera sig på en viss typ av kirurgi, såsom kardiologi, neurokirurgi, eller ortopedi. En del arbetar i ledande befattningar på sjukhus, övervaka centrala försörjningsbehov. Andra arbetar för företag som hanterar problem och behov i samband med kirurgisk teknik, till exempel sådana som ger sterila varor och kirurgisk utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.