Vilka är de olika Dental Assistant Jobb?

Det finns flera alternativ när det kommer till tand-assistent karriär. Ditt val beror delvis på hur interaktiva du vill vara med tand-patienter. Detta gäller för många yrken hälso-och sjukvården. Det finns olika tandläkarens lediga jobb beroende på din bakgrund, utbildning och förmåga att arbeta bra med allmänheten.

Å andra sidan kan du bestämmer du föredrar att vara en tandhygienist istället för att välja från en av tandskötare karriärer. Du kan bestämma dig du hellre ta en mer aktiv roll i patientvården. Placeringen av tandhygienist kräver i allmänhet mer utbildning än andra dental assistent karriärer. Du kommer sedan faktiskt att behandla patienter, ofta med förebyggande eller skyddande behandling.

En del människor också börjar i tand-assistent karriärer innan de går vidare till att bli tandhygienister. Däremot kan det hända att du föredrar rollen som tandskötare. Du kanske vill arbeta i front office boka möten, med telefonsamtal, hantering leverantörsskulder och kundfordringar, och kanske beställning och inventering dental leveranser. Du kan även vara intresserad av kontor förvaltning.

I vissa tandläkare, särskilt mindre företag, kan du bli ombedd att göra en del kontorsarbete samt bidra med patienter. Dental assistenter kan även fungera sida vid sida med tandläkaren, gör allt från att förbereda patienter att överlåta instrument till tandläkaren. Vissa tandskötare karriärer ingår även laborationer och radiologi också, och dessa kommer i allmänhet att kräva ytterligare utbildning.

För grundläggande tandskötare karriären, får en licens inte krävas, och på utbildning på arbetsplatsen kan vara tillgängliga med bara en gymnasieexamen. Var noga med att ta reda på om det finns skol-eller licensieringen förutsättningar att bli till en tandskötare i ditt område. Vissa stater kan kräva att du passerar en undersökning.

Inlärning i en tandskötare program kan vara till hjälp, även om det inte behövs. Sådan utbildning kan ge dig en fördel framför andra sökande. Med kurser i gymnasiet kan också vara ett bra försprång för dem som är intresserade tandskötare karriären.

Tänk på att många tandläkare assistent karriär börjar som deltidsjobb. Du kanske vill arbeta mer än en tand kontor, om vissa tider finns tillgängliga. Detta innebär i princip att du får knappast några fördelar. Du kan bli erbjuden en heltid ställning i framtiden om du visa sig vara en pålitlig anställd.

dock börjat på en deltid är inte nödvändigtvis en dålig sak. Det ger dig möjlighet att arbeta med mer än en tandläkare och lära sig olika aspekter av ockupationen. Det ger dig också mer fri tid att fortsätta din utbildning, som i många fall visar sig vara till hjälp för att främja din karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.