Vad finns olika typer av bilmekaniker jobb?

Auto mekanik utföra underhåll och reparationer på alla olika typer av fordon, från små personbilar till motorcyklar till diesel lastbilar och bussar. Många mekanik specialiserar sig på vissa typer av reparations-arbeten, såsom motorns arbete, automatisk kropp reparation, och elektroniska system. Eftersom det finns så mycket utrymme för specialitet, det finns flera olika bilmekaniker lediga.

Många auto mekaniker arbetar i fristående butiker med andra servicetekniker. Allmän mekanik utför ofta förebyggande underhåll, såsom fylla olika vätskor, byta filter, roterande däck och diagnostisera motorer. När en bil inte körs på rätt sätt kan de följa felsökning riktlinjer för att diagnostisera problem och reparera eller byta ut skadade delar.

Auto mekaniker jobb kräver ofta att en person har en omfattande kunskap om en viss aspekt av fordon. Överföring mekanik, till exempel, fokuserar på olika delar av automatiska och manuella växellådan, såsom kugghjul, drivaxlar, lager, och hus. Brake specialister diagnostisera problem med bromssystem, komplettera bromsvätskor och trampdynor förändring. Mekanik kan också specialisera sig på service komplexa elektriska system, som kan variera kraftigt mellan vissa typer av fordon. Andra specialiteter kan omfatta front reparation, karosseri, och tändningssystem underhåll.

Diesel mekanik motorer tjänst diesel personbilar, lastbilar, och bussar. Dieseldrivna bilar fungerar annorlunda än de som drivs av bensin och kräver ofta mycket olika underhåll och rutiner reparation. Som med andra bilmekaniker jobb, diesel mekaniker ofta är specialiserade på överföring arbete, broms reparation, datorsystem, eller andra områden. De kan arbeta för oberoende reparationsverkstäder eller företag med många dieseldrivna fordon på hand som måste regelbundet kontrolleras och underhållas.

För att bli en bilmekaniker i någon specialitet, måste en person vara typiskt en gymnasieexamen och en bakgrund i reparationsarbeten. Många arbetsgivare föredrar att anställa mekaniker som har genomgått utbildning som erbjuds av yrkesskolor och högskolor. Även särskilda intyg krävs inte alltid, många börjar mekanik ta ett prov som erbjuds av ett nationellt erkänd institution att förbättra sina meriter och öka deras chanser att hitta bilmekaniker jobb. I USA erbjuder det nationella institutet för Automotive Service Excellence certifiering för flera olika specialiteter, bland annat broms reparation, luftkonditionering och uppvärmning, och elektroniska system.

Som bil tekniken går framåt och alternativa fordon bränsle blivit mer populär fortsätter antalet olika bilmekaniker jobb att öka. Specialister på datorer och elektroniska system är mycket efterfrågade att serva komplexa system installerade på många moderna fordon. Bilar som drivs med el, vätgas och biobränslen kräver kompetens högt specialiserade underhåll och mekanik reparation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.