Vad betyder en Smittskyddsinstitutet specialist göra?

Smittsam sjukdom specialister läkare som är utbildade i invärtes medicin och är specialiserade på att diagnostisera, behandla och hantera smittsamma sjukdomar. Dessa specialister har omfattande kunskap om hur virus, bakterier, parasiter och svampar effekt i kroppen, särskilt i bihålorna, ben, hjärna, hjärta, lunga, tarm, bäcken och urin områden tarmkanalen. En infektionssjukdom specialist genomgår vanligtvis mellan nio och tio år till ett värde av intensiv träning, även lära sig om immunologi och epidemiologi.

De flesta smittsamma sjukdomar kan diagnostiseras och behandlas av en allmän invärtesmedicinare. I fall där diagnoser är svårt, har ordinerat behandling misslyckats, eller när en feber presenterar sig vid sidan av en infektion, en allmän invärtesmedicinare kan hänvisa en patient till en infektionssjukdom specialist. När en patient avses en smittsam sjukdom specialist information som medicinska historia, röntgen och laboratorium rapporter med uppgifter om resultat av blod arbete och kulturer såret kan prövas. En specialist kan också besluta att utföra egna undersökningar på en patient, från grundläggande physicals till avancerade tester som en blodserum analys som avgör vilka typer av antikroppar-och därmed vilka typer av infektioner-finns i kroppen.

Vanligtvis kan infektionssjukdomar specialister behandla en patient rätt på sina kontor. Många smittsamma sjukdomar kan bekämpas med perorala antibiotika. Specialister kan också ha tillgång till IV antibiotika som gör att antibiotika injiceras direkt i en patients ådror. Eftersom dessa behandlingar kan vara lätt tillgängliga i genomsnitt specialistens kontor, behovet av sjukhusvård minimeras.

En infektionssjukdom specialist kan också hjälpa patienter att undvika eller förbereda sig för situationer där de kan komma i kontakt med smittsamma sjukdomar. Till exempel kan en infektionssjukdom specialist lära någon att resa till ett främmande land om säker sanitet praxis och gemensamma smittsamma sjukdomar som finns i området. Specialister kan också rekommendera att patienterna får vaccinationer före resan.

En patient som har hänskjutits till en infektionssjukdom specialist skulle göra klokt i att förbereda sig för sitt första besök. Ringa hans allmänna invärtesmedicinare kontor och se till att alla hans album har överlämnats till specialist kan hjälpa läkaren diagnostisera och behandla patientens sjukdom. Dessutom bör en patient samla hans immunisering journaler och göra listor över alla kända allergier och de mediciner han tar att presentera till specialisten. Det är viktigt att komma ihåg att en infektionssjukdom specialist också ett nära samarbete med den remitterande läkaren och kan även hänvisa patienter till andra läkare. Alla läkare i samband med att patienten kommer att arbeta tillsammans för att diagnostisera och behandla honom, även om smittsamma sjukdomar specialist kan ta de mest aktiva roll i att diagnostisera, behandla, hantera och förebygga infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.