Vad behöver jag göra för att bli CPR certifierade?

Certifiering i hjärt-lungräddning (HLR) är mycket lätt att få, och det är väl värt att få CPR certifierade. I vissa jobb, är det faktiskt en arbetets krav, så certifiering kommer att göra dig mer lockande för en arbetsgivare. Det är bara en nyttig kunskap för att kunna ha, som ni kanske kan rädda ett liv eller förbättra patientens prognos genom att agera snabbt och utföra hjärt-lungräddning i en nödsituation.

Komma CPR certifierade är viktig eftersom den säkerställer att du vet hur man utför hjärt-lungräddning på rätt sätt. Det är möjligt att allvarligt skada någon med dåligt utförda HLR, och ingen vill göra det, även om det av misstag. CPR certifiering kan också vara användbart om du slutar att dras inför rätta, och det kan även skydda dig från rättsliga åtgärder i vissa fall. En bra klass kommer att lära dig grundläggande säkerhet och första hjälpen tekniker också, och en del klasser även omfatta enkla rättsliga frågor som barmhärtige samariten lagar som kan vara användbara för dig att känna till.

Många tjänsteleverantörer organisationer som Röda Korset erbjuder kurser för människor som vill bli CPR certifierade, och du kan också ha möjlighet att bli certifierade genom ett lokalt sjukhus eller klinik. Ring runt din lokala hälso-och välgörenhetsorganisationer för att se om de erbjuder HLR certifiering och när deras nästa klass är schemalagd. Räkna med att betala en liten avgift för en klass som vanligtvis varar flera timmar, och eventuellt längre om du vill certifiering i första-hjälpen också. Första hjälpen intyg kan vara riktigt bra, så det är värt att ta den om den erbjuds.

I en HLR certifiering klass, får du lära dig hjärt-lungräddning genom en blandning av föreläsning, demonstrationer video och praktiska metoder med en dummy eller skyltdocka. Du kommer att lära sig att bedöma och stabilisera ett offer, och du kommer också lära dig om grundläggande säkerhetsnormer tekniker för att skydda dig själv och din patient från skada. Du kan också få CPR certifierade för barn HLR och andra metoder återupplivning, vanligtvis för en extra avgift.

När du är CPR certifierade, kommer du att få ett litet kort att bära i plånboken. Vissa klasser ger också ut kompletterande masker och byggsatser säkerhet för människor att bära med sig. Du måste regelbundet förnya CPR certifiering med uppföljning klasser. Detta säkerställer att du är uppdaterad om framsteg inom HLR och förändringar i HLR-protokollet, och det garanterar att du har den bästa utbildning som möjligt för att hjälpa någon i nöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.