Vad är en farmaceutisk säljare?

Ett läkemedelsföretag försäljare eller "drog REP" är en yrkesman som representerar ett läkemedelsföretag till läkare, kliniker, sjukhus och andra medicinska institutioner. Drug reps är ansvariga för att deras produkt är utbrett, och de använder ett antal olika taktiker för att nätverk med potentiella köpare och för att säkerställa att deras produkter fortfarande är populära. Sysselsättningen inom detta område är mycket konkurrenskraftiga, som en skicklig läkemedel säljare kan ge mycket höga löner och njuta av många extraförmåner av sysselsättningen.

Normalt har ett läkemedel säljare en högskoleexamen i vetenskapen, och vissa är faktiskt läkare som har valt att göra karriär inom läkemedel. Förutom att vara kunnig och entusiastisk över vetenskapen, läkemedelsföretaget företrädare är också mycket duktiga på att tala inför publik, och de är duktiga på att få en punkt över, få människor att tycka om dem, och upprätta starka affärsrelationer.

Primär företrädare arbeta med små kliniker och enskilda läkare, typiskt att sälja företagets hela sortiment. Deras mål är att etablera ett gott samarbete för att säkerställa att beställningar fortsätter att komma in Specialty försäljare inriktade på ett särskilt område av medicinsk praxis, såsom gynekologi och onkologi, och de kan också ses som en specifik medicin. De arbetar med patient grupper som kämpar och läkare. Institutionella säljare hantera relationer med sjukhus, medicinska skolor, och andra stora institutionella kunder.

I alla fall, farmaceutiska försäljare tillbringar mycket tid på vägen så att de kan besöka gamla kunder, träffa nya , och hålla koll på utvecklingen på området. De tenderar att närvara vid ett stort antal medicinska konferenser, särskilt om de specialitet företrädare, och de är mycket kunniga om det medicinska området. Att arbeta som ett läkemedel säljare kan vara mycket stressande på grund av den höga graden av konkurrens inom läkemedelsindustrin.

Den roll som ett läkemedel säljare har kritiserats i vissa regioner. Försäljare är ökända för att dela ut fribiljetter till läkare, allt från fina luncher och middagar till alla utgifter betalda semester i orter, och de ofta förse läkare med gratisprover av sina produkter och giveaways som märkesvaror pennor, anteckningsblock, clipboards, och så vidare, säkerställa att namnet på deras företag och deras produkter kvar i läkarens sinne långt efter att de lämnar. Dessa metoder har ibland setts som HEMLIG eller tveksamt, och i vissa regioner, vars verksamhet drog reps har begränsats av oro för att de kan ha orimligt inflytande över förskrivning vanor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.