Vad är en certifierad Registrerade anestesisjuksköterska?

En certifierad registrerad anestesisjuksköterska (Crna) är en legitimerad sjuksköterska som får kompletterande utbildning för att administrera anestesi vid kirurgiska ingrepp eller andra medicinska ingrepp. Detta är en av de första sjuksköterskor specialiteter, med början i mitten av 19th Century. Idag, fast för utbildningen som finns som verkligen utbilda dessa vårdpersonal för deras arbete.

Nästan alla medicinska situation som kräver administrering av anestesi kan innebära arbete en certifierad legitimerad sjuksköterska narkosläkare. Olika statliga regler kan finnas på plats om huruvida sjuksköterskan kan arbeta ensam eller behöver ha sitt arbete under överinseende av en handledare. I många stater kan dessa sjuksköterskor arbetar ensamma, och de kan hyras på ett antal platser: sjukhus, tandvård eller fotvård kontor eller födelseprocess centra. Detta betyder inte att dessa sjuksköterskor alltid arbetar ensam, och ibland är de en del av anestesi team som inkluderar en narkosläkare. Men i de flesta fall dessa sjuksköterskor är kapabla att utföra någon typ av anestesi, från en enkel lokal administration till narkos.

Trots att administrera anestesi är naturligtvis en viktig del av arbetet av en certifierad sjuksköterska narkosläkare, är det inte den enda aspekt av jobbet. Under hela den tid då en patient på anestesi fram till den punkt där de återhämta sig från den, måste dessa sjuksköterskor se till att patienten inte säker på att de inte har något komplikationer. De är således också expert på noggrann observation av patienten, och vid behandling av patienter som reagerar dåligt på en anestesi läkemedel.

En plats där CRNAs är exceptionellt viktigt i USA och franska militära styrkor. Generellt anestesi används i inställningar utanför USA av den amerikanska militären administreras av en Crna. Detta utökar länge haft tradition av sjuksköterskor som narkosläkare, även utbildning för position är nu ganska rigorös. CRNAs kan även personal medicinska kliniker i utvecklingsländerna, eftersom det är svårt att locka narkosläkare att tjäna på dessa platser, och en Crna är ganska behörigt att tjänstgöra i stället.

Det brukade vara så att en certifierad registrerat anestesisjuksköterska krävs endast kandidatexamen utbildning, men detta har förändrats sedan början av 1990-talet, och nu alla sjuksköterskor söker denna specialitet måste spendera två till tre år efter att få en kandidatexamen och ha erfarenhet som sjuksköterska, innan ett magisterprogram att träna. Slutförande av dessa krav inte leder till certifiering till dess att sjuksköterskan kan klara ett nationellt prov.

Det finns ett antal av dessa program som erbjuds runt om i världen, men konkurrensen är mycket hård. I USA bör rådet om ackreditering för sjuksköterska anestesi Utbildningsprogram godkänna några studier som erbjuds, eftersom licensiering kan vara omöjligt att få något annat.

Det bör noteras att det finns ett mål att ändra denna magisterexamen till en doktorsexamen under de närmaste decennierna. Förändringen kan medföra att vissa CRNAs gå tillbaka till skolan för mer studier. Vissa gör det redan, och det finns några doktorandnivån närvarande finns. En certifierad registrerad anestesisjuksköterska med en doktorsexamen kan ha en viss karriär fördelar och kunde fortsätta arbetet utanför patientvården.

Ett av skälen tycker att den CNRA området attraktivt är på grund av kompensation. Sjuksköterska narkosläkare är de bästa kompenseras sjuksköterskor, vilket gör en median lön i mitten av $ 100. 000 amerikanska dollar (USD) i USA. Detta är fortfarande av mycket billigare än att betala en narkosläkare, där medianvärdet lön kan vara över två gånger lönen för en certifierad legitimerad sjuksköterska narkosläkare. Det bör dock sägas att många CRNAs hitta lön en sekundär fråga, och väljer det här området, eftersom de älskar det de gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.