Vad är en Hardship Anstånd för studielån?

En umbäranden uppskov är ett tillfälligt upphävande av betalningar studielån beviljas någon som har problem med återbetalning. Beroende på långivare och typ av svårigheter, längden på ett lidande uppskov varierar, och normalt intresse kommer fortsätta att få de lån under den tid senareläggning. För att få en svårigheter uppskov, måste någon gäller specifikt för långivaren att be om svårigheter ersättning.

Många långivare är väldigt flexibla om att bevilja svårigheter uppskov, inom rimliga gränser. Om någon förlorar sitt jobb, erfarenheter oväntade utgifter, eller bor i ett område med mycket höga levnadskostnaderna, ett umbäranden uppskov kommer ofta att vara lätt beviljas. Speciellt om lendee bara vill skjuta upp betalningar för en månad kan en svårigheter uppskov normalt erhållas.

För att ansöka om svårigheter uppskov är det oftast nödvändigt att kontakta långivaren och förklara situationen. För tillfälligt uppskov som en en månad uppskov, ibland ett lån officer kan helt enkelt göra en anteckning på kontot beviljande av uppskov. För längre uppskov, kommer i regel en ansökan behöver fyllas ut med uppgifter om sökandens inkomster, utgifter, och situationen för vilken uppskov begärs.

Det är en bra idé att ansöka om ett lidande senareläggning så snart som ett problem är identifierat, snarare än att vänta till strax innan ett förfallodagen. Även om vissa långivare kommer in utbetalningarna de granskar uppskov, om uppskov avslås kommer sökanden förväntas kompensera eventuella missade betalningar. Andra förväntar betalningen tills senareläggning beviljas, och att missa en betalning kan vara skäl för avslag.

När ett problem senareläggning godkänns ett formellt brev kommer att skickas till den sökande att han eller hon har beviljats anstånd, och vad längden på uppskov är. Färre är längre än sex månader: människor som behöver långsiktiga uppskov kan vara skyldig att föra tillämpa. En långivare kan också återkalla ett uppskov om den beslutar att sökanden kan göra betalningar igen, och de sökande kan också avsluta senareläggning genom att göra en betalning om de känner att de är redo att börja betala på sina lån.

Förutom svårigheter uppskov, de flesta långivare erbjuder en sex månaders frist under vilken inget stöd betalas. Många väljer att använda den här tiden under de sex månader efter examen, men amorteringsfria månader kan ofta användas vid andra tillfällen. Vissa långivare gör det också möjligt för människor att regelbundet missa betalningar enligt avtal, särskilt om folk alltid betalar i tid och har goda skäl att behöva missa en betalning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.