Hur väljer jag en skola Software Engineering?

Software Engineering är en av de snabbast växande tekniska yrken och kommer sannolikt att fortsätta att vara i många år framöver. Men eftersom tekniken kan förväntas fortsätta att utvecklas i snabb takt, det är också en krävande karriär som kräver speciella kunskaper att komma in och ett åtagande att ständigt skaffa nya att stanna kvar på toppen av förpackningen. Att veta hur man väljer en skola programvaruutveckling är det första steget mot framgång.

Eftersom de flesta arbetsgivare förväntar kandidater att ha en kandidatexamen, är det en bra idé att först överväga att anmäla sig till ett ackrediterat college som en väg till en programvaruteknik skola. Ett växande antal högskolor och universitet erbjuder nu akademiska kursplaner inriktad mot datalogi och programvaruteknik som utbildningsprogram. Dessutom de som kombinerar sin programvara alternativ ingenjör med matematik och systemanalys är bättre rustade att möta de utmaningar som IT-säkerhetsfrågor.

Det är viktigt att komma ihåg att software engineering är ett yrkesval med globala möjligheter , vilket innebär att en software engineering skola också finns i det internationella samfundet. Faktum är att med en liten sökning på Internet, är det ännu möjligt att lokalisera en skola software engineering som erbjuder ett program som kan i sin helhet på nätet.

I dagens klimat, de flesta program som kombinerar utbildning med certifiering avser särskilda mjukvaruplattformar och erbjuds av leverantörer som ger licens. Även detta är till hjälp i vissa miljöer, lansera en framgångsrik karriär inom programvaruteknik området kräver i regel mer särskild utbildning som är relevant för programplaneringen snarare än säljaren sponsrade program certifiering. Av denna anledning har IEEE Computer Society i USA utvecklat två uppsättningar av dokument som kallas Software Engineering 2004 (SE2004) och Software Engineering Body of Knowledge (SWEBOK). Medan både redogöra för de föreslagna kurserna bör man ta från en programvaruteknik skola, den senare närmare motsvarar internationell standard.

Liknande dokumentation och normer som finns på andra håll i världen. Till exempel är Information Systems Professional (ISP) en professionell certifiering som den kanadensiska Dataföreningen. Boende i Storbritannien kan se mot Chartered IT Professional (CITP), certifiering erbjuds av British Computer Society.

Förutom den förväntade fortsatt tillväxt inom detta område finns det ett antal sekundär karriär som kan byggas på en bakgrund inom mjukvaruutveckling. Detta inkluderar programvara för design, utveckling och kvalitetskontroll. Det finns också en möjlighet för framsteg i systemutveckling eller projektledning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.